Vecvagars: Spēli izšķirs ļoti daudzi faktori, kurus nevaram paredzēt

TVNET no Podgoricas
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms, Arnis Vecvagars un Jevgēnijs Kosuškins
Jānis Blūms, Arnis Vecvagars un Jevgēnijs Kosuškins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles rezultātu cīņā pret Melnkalnes valstsvienību izšķirs daudzi faktori, kurus nevaram paredzēt, svētdien pēc treniņa Podgoricā žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz prestižo turnīru, Latvijas basketbolistiem nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu pārsvaru, pretējā gadījumā Pasaules kausam kvalificēsies Melnkalne.

Spēle notiks "Morača" sporta centrā, kura ietilpība ir aptuveni 6000 skatītāju. Mača sākums paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika (plkst. 19. pēc vietējā laika).

Atšķirībā no piektdien aizvadītās spēles pret Spāniju, Latvijas izlases sastāvu pastiprinājuši pieci spēlētāji no Eirolīgas klubiem - Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

"Laiks sagatavoties šai spēlei bijis ļoti maz, tomēr šie spēlētāji ir kopā pavadījuši daudz laika un spēlējuši viens ar otru. Jau pēc dažiem treniņiem var redzēt, ka viņi ir labi saspēlējušies. Treniņos viss izskatās labi," sacīja Vecvagars.

"Cīņā par atlēkušajām bumbām jāpiedalās katram, kurš atrodas laukumā, tā nav tikai garo spēlētāju atbildība. Jācīnās visiem pieciem - tā tas vienmēr ir bijis un vienmēr arī būs."

"Šī sastāva papildinājumi un variācijas - gan auguma centimetru, gan pieredzes ziņā - atrisinās mums šo problēmu, kas mūs vajājusi diezgan bieži," par nesekmīgo cīnīšanos zem groziem sacīja Vecvagars.  

Melnkalnes izlasei saspēles vadītājs Nikola Ivanovičs nevarēs palīdzēt gaidāmajā mačā, taču ierindā būs naturalizētais amerikānis Dereks Nīdhems, kurš iepriekšējā mačā pret Ukrainu guva 26 punktus.

"Iepriekšējā spēlē pret Ukrainu redzējām, ka daudz lielāku lomu uzņēmās un agresīvāk nospēlēja Nīdhems. Katra spēlētāja izkrišana no sastāva paver iespēju citiem spēlētājiem sevi pierādīt. Viņiem ir daudz labu spēlētāju," teica Latvijas izlases stūrmanis.

Jānis Blūms nedēļas sākumā notikušajā preses konferencē izteicās, ka spēles pret Spāniju un Melnkalni būs vienas no svarīgākajām, ja ne pat pašas svarīgākās basketbolista karjerā.

Arī Vecvagars atzīst, ka viņam šīs spēles ir svarīgākās trenera karjerā.

"Jā, pilnīgi noteikti. Par to nav nekādu šaubu. Puišiem šī ir nebijusi iespēja kvalificēties Pasaules kausam."

Treneris atzīmēja, ka spēli izšķirs vairāki faktori, kurus nevar paredzēt, tāpēc ir rūpīgi jāsagatavojas gaidāmajam mačam.

"Rezultātu izšķirs ļoti daudzi faktori. Kāds būs spēles sākums, kā aizies metieni, kādas būs emocijas, vai palīdzēs veiksme... spēli ietekmē ļoti daudzi faktori, kurus mēs iepriekš paredzēt nevaram. Mēs varam gatavoties un censties izdarīt savu darbu pēc iespējas labāk."

Latvijas izlasei priekšā ir ļoti grūts uzdevums, jo mačā pret Melnkalni nepietiks tikai ar uzvaru, jo nepieciešams vismaz deviņu punktu pārsvars, lai kvalificētos Pasaules kausam.

"Ir jāuzķer spēles pavediens - veiksmīga uzbrukumu realizācija. Tas vienmēr ir ļoti svarīgi, dodot papildu enerģiju aizsardzībā. Jānoķer spēles ritmu, labas emocijas, tad šie deviņi punkti nebūs nekas īpašs," teica Vecvagars. 

Treneris arī akcentēja faktu, ka Krievijas basketbolisti svētdien atspēlējās no -18 un uzveica Somijas izlasi ar +15, kvalificējoties Pasaules kausam.

"Šodien Krievija atspēlējās pret Somiju no dziļiem mīnusiem un uzvarēja ar +15. Mūsdienu basketbolā šie punkti var būt pāris minūšu jautājums."

 

Eiropas zonā noskaidrotas 11 no 12 komandām, kuras spēlēs Pasaules kausā - Čehija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Lietuva, Polija, Krievija, Serbija, Spānija un Turcija.

Kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā kopumā piedalījās 32 valstsvienības.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu