Krievijas basketbolisti iegūst ceļazīmi uz Pasaules kausu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Krievijas vīriešu basketbola izlase svētdien ieguva ceļazīmi uz šī gada Pasaules kausa izcīņu.

Sadalot pēdējo K apakšgrupas ceļazīmi, Krievijas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 91:76 (16:28, 21:10, 21:27, 33:11) pieveica Somiju, kas tādējādi uz planētas meistarsacīkstēm nebrauks.

Krievu labā 22 punktus iemeta Dmitrijs Kulagins, kamēr Semjons Antonovs pievienoja 15 punktus. Savukārt Somijas valstsvienībā 18 punktus naturalizētais amerikānis Džamars Vilsons.

Somijas izlase šo spēli iesāka lieliski, jo pirmās ceturtdaļas izskaņā tai bija jau 18 punktu pārsvars (28:10), tomēr turpinājumā krievi sasparojās, pēc pirmā puslaika somiem esot vadībā tikai ar vienu punktu (38:37).

Tiesa, arī trešajā ceturtdaļā Somijas basketbolisti spēja iegūt vairāk nekā desmit punktu vadību, tomēr Krievijas izlase aizvadīja lielisku ceturto ceturtdaļu, jo tās laikā viesus ne tikai panāca, bet pēdējās piecās minūtēs veica arī 17:2 izrāvienu, kas mājiniekiem nodrošināja tik svarīgo uzvaru.

K apakšgrupā pirmā ar 11 spēlēs gūtām deviņām uzvarām ir Francija, bet astoņus panākumus guvusi Čehija. Šīs abas izlases jau pirms tam bija nodrošinājušas vietu finālturnīrā. Trešā ar astoņām uzvarām 12 mačos ir Krievija, kamēr Somijai bija seši panākumi. Tālāk ar četrām uzvarām 11 cīņās seko Bulgārija, bet Bosnijas un Hercegovinas kontā ir divi panākumi.

Uz Pasaules kausa finālturnīru Ķīnā brauks katras apakšgrupas trīs labākās izlases.

Pirmdien izšķirošo cīņu par vietu Pasaules kausā aizvadīs arī Latvijas izlase, kas viesosies Melnkalnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu