Blūms: Šī paaudze ir pelnījusi aizbraukt uz Pasaules kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar pozitīvām domām pirmdien izbraukumā Podgoricā dosies kaujā pret Melnkalnes izlasi, lai pirmo reizi vēsturē kvalificētos Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz prestižo turnīru, Latvijas basketbolistiem nepieciešama uzvara ar vismaz 9 punktu pārsvaru, pretējā gadījumā Pasaules kausam kvalificēsies Melnkalne.

Spēle notiks "Morača" sporta centrā, kura ietilpība ir aptuveni 6000 skatītāju. Mača sākums paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika (plkst. 19. pēc vietējā laika).

"Esam labi sagatavojušies. Komandā ir laba atmosfēra. Esam sagremojuši zaudējumu pret Spāniju, cenšamies to aizmirst - tā ir pagātne. Koncentrējamies nākotnei un ar pozitīvām domām ejam kaujā," svētdien Podgoricā klātesošajiem žurnālistiem pēc treniņa pastāstīja Blūms.

Latvijas valstsvienības kapteinim tika jautāts, vai viņš komandai teiks vēl kādu īpašu uzrunu, lai noskaņotu spēlētājus atbildīgajam mačam.

"Ziniet, esmu tik daudz runājis. Būs jāpadomā, vai esmu visu pateicis šajos gados. Padomāšu. Gan jau arī Dairis (Bertāns) kaut ko pateiks. Kapāsimies laukumā par katru centimetru," teica patlaban 36 gadus vecais Blūms.

"Grozi ir ļoti labi, zāle arī ir OK. Šeit esmu spēlējis ar vairākām komandām. Zāle man ir labi zināma," piebilda pieredzējušais Latvijas basketbolists.

"Par to punktu pārsvaru nevajag iespringt, ir jāiet soli pa solim. Varbūt pēc puslaika skatīsimies, kāds ir rezultāts. Tomēr prātā ir jāpatur, ka mums vajag vismaz +9," atzina Blūms.

Latvijas izlases kapteinim tika vaicāts, ar ko bīstama ir Melnkalnes izlase, kas piektdien izbraukumā Kijevā atspēlējās no -19 un uzveica Ukrainas valstsvienību ar 76:74.

"Jāņem vērā trīs lietas - kā apstādināt Bojanu Dobļeviču, "pick'n'roll" aizsardzība un kā mēs savāksim atlēkušās bumbas. Uz to ir jāliek akcents, rīt vēl pieslīpēsim visu," kaujas plānu nedaudz ieskicēja Blūms.

Atšķirībā no piektdien aizvadītās spēles pret Spāniju Latvijas izlases sastāvu pastiprinājuši pieci spēlētāji no Eirolīgas klubiem - Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

"Basketbolam kopumā Latvijā pēdējo 10 gadu laikā ir milzīgs lēciens, tāpēc būtu ļoti slikti, ja mēs netiktu uz pasaules čempionātu. Daudzi spēlētāji ir izauguši līdz Eirolīgas un NBA līmenim. Mačā pret Spāniju bija pilna arēna (10 200 skatītāji). Viss iet pareizajā virzienā. Šī paaudze tiešām par 100% ir pelnījusi aizbraukt uz pasaules čempionātu.

 

Eiropas zonā noskaidrotas 11 no 12 komandām, kuras spēlēs Pasaules kausā, - Čehija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Lietuva, Polija, Krievija, Serbija, Spānija un Turcija.

Kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā kopumā startēja 32 valstsvienības.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu