Bertāns: Svarīgi ir saglabāt vēsu prātu

TVNET no Podgoricas
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases basketbolistiem svarīgi ir saglabāt vēsu prātu, lai pirmdien Podgoricā spētu uzvarēt Melnkalnes valstsvienību un izcīnītu ceļazīmi uz Pasaules kausu, norādīja Dairis Bertāns.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz prestižo turnīru, Latvijas basketbolistiem nepieciešama uzvara ar vismaz 9 punktu pārsvaru, pretējā gadījumā Pasaules kausam kvalificēsies Melnkalne.

Spēle notiks "Morača" sporta centrā, kura ietilpība ir aptuveni 6000 skatītāju. Mača sākums paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika (plkst. 19. pēc vietējā laika).

Eiropā daudzviet dienvidu valstīs sporta spēlēs tribīnēs valda karsta atmosfēra - karstasinīgie fani reizēm met pat priekšmetus laukumā un mača laikā tribīnēs smēķē.

"Mums te ar Milānas komandu bija sezonas pirmā spēle Eirolīgā - atmosfēra bija forša, bet nebija nekas traks," pastāstīja Bertāns.

"Izlase tomēr nav klubs, tas ir pavisam kas cits. Domāju, ka būs laba atmosfēra. Labāk spēlēt pilnā arēnā, nekā bija Slovēnijā - 10 000 vietas, taču atnāca kādi 74 skatītāji... Tas mums noteikti arī nāks par labu. Ir patīkami arī izbraukumā spēlēt pilnā zālē. Protams, vēl labāk ir spēlēt savu fanu priekšā."

Latvijas izlase piektdien savā laukumā piekāpās Spānijas basketbolistiem. Bertāns kopā ar citiem Eirolīgas klubu spēlētājiem spēli vēroja no malas, jo viņi no savām komandām nebija saņēmuši atļauju iet laukumā.

"Sēdēt malā ir daudz grūtāk nekā spēlēt. Iespējams, tādā veidā pēc spēles jūtos vēl vairāk piekusis nekā spēlējot. Sēdi un skaties - it kā varētu iet palīgā, tomēr nevari. Biju ļoti saguris pēc pēdējās spēles."

"Galvenais dzinulis ir pati spēle - tās nozīme. Cīnāmies par to, lai pirmo reizi aizbrauktu uz Pasaules kausu. Domāju, ka tur nekāda papildu motivācija nav vajadzīga," uzsvēra Bertāns.

"Zinot, ka rīt būs karsts arēnā, būs svarīgi saglabāt vēsu prātu. Šādās arēnās tiesneši mēdz bieži pieņemt lēmumus par labu mājiniekiem, bet tas ir tikai normāli, un mums ir jābūt tam gataviem."

Atšķirībā no piektdien aizvadītās spēles pret Spāniju Latvijas izlases sastāvu pastiprinājuši pieci spēlētāji no Eirolīgas klubiem - bez Bertāna arī Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

"Uzdevums nav mainījies - mums ir jāuzvar spēlē, tāpēc par tiem punktiem nav jādomā, tas mūs tikai lēnām noēdīs. Mums vienkārši jāspēlē. Kad tuvosies beigas, tad redzēsim, kā būs, un varēsim par to domāt."

Melnkalnes izlase piektdien izbraukumā Kijevā atspēlējās no -19 un uzveica Ukrainas valstsvienību ar 76:74, tādējādi apgrūtinot Latvijas basketbolistiem uzdevumu kvalificēties Pasaules kausam.

"Viņiem tas lielais pārsvars bija spēles sākumā. Mūsdienu basketbolā komanda, kas sākumā aiziet priekšā ar lieliem plusiem, reti notur pārsvaru līdz beigām. Vēl bija daudz laika atspēlēties, tā ka tas nebija nekas īpašs - ko viņi izdarīja vai ukraiņi neizdarīja."

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu