Spaiks Lī ir acīmredzami neapmierināts ar "Green Book" uzvaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spaiks Lī
Spaiks Lī Foto: AP/Scanpix

Afroamerikāņu režisors Spaiks Lī (Spike Lee) pēc labākās filmas paziņošanas "Oskara" ceremonijā piecēlies kājās un centies pamest slaveno Losandželosas «Dolby» teātri. Režisors bija acīmredzami neapmierināts, ka galveno balvu saņēma Pītera Farelija (Peter Farrelly) filma "Ceļvedis" ("Green Book"). Nominēta bija arī viņa lente "BlackkKlansman".

"Associated Press" ziņo, ka Lī izskatījies "acīm redzami nikns" par "Green Book" uzvaru. Taču viņu pie durvīm apturēja personāls un palūdza atgriezties vietā.

Vēlāk preses konferencē viņš atzina, ka ir sarūgtināts.

"Tāda sajūta, it kā būtu iedzēlusi čūska. Kad kāds kādu vadā, es parasti zaudēju,"

viņš saka, norādot uz filmas "Green Book" sižetu, kas vēsta par šoferi, kas vadā melnādaino pasaules līmeņa pianistu doktoru Donu Šērliju koncertturnejā no Manhetenas līdz pat dienvidu štatiem. "Šoreiz viņi tikai izmainīja filmas apkārtējo vidi."

Pīters Farelijs (Peter Farrelly) saņem "Oskaru" par labāko filmu "Ceļvedis" ("Green Book")
Pīters Farelijs (Peter Farrelly) saņem "Oskaru" par labāko filmu "Ceļvedis" ("Green Book") Foto: Reuters/ScanPix

Jāpaskaidro, ka 90. gados Lī filma "Do the Right Thing" cīņā par "Oskaru" zaudēja lentei "Driving Miss Daisy".

Tiesa, pavisam tukšām rokām režisors mājās nedevās, šogad Lī filma un pats Lī saņēma "Oskaru" par labāko adaptēto scenāriju filmai "BlackkKlansman".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu