"Oskaru" ceremonijas pikantākie šķēlumi (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 24. februārī, Losandželosā jau 91. reizi risinājās "Oskaru" pasniegšanas ceremonija, kurā, kā jau katru gadu, visu mediju uzmanība ir pievērsta arī sarkanajam paklājam. Piedāvājam aplūkot šā gada dziļākos šķēlumus, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu!

Jau vēstīts, ka ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" pasniegšanas ceremonijā, kas svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) norisinājās Losandželosā, režisora Pītera Farellija kinolente "Green Book" ("Ceļvedis") un meksikāņu režisora Alfonso Kuarona drāma "Roma" katra ieguvusi trīs "Oskarus", tostarp "Green Book" atzīta par labāko filmu.

"Oskari" filmai "Green Book" piešķirti arī par labāko oriģinālo scenāriju un par labāko otrā plāna aktiera tēlojumu, par  ko godalgots Maheršala Ali.

Kuarons saņēmis "Oskaru" kā labākais režisors un "Roma" tika godalgota arī kā labākā filma svešvalodā un par labāko operatora darbu.

"Oskaru" kā labākais aktieris ieguvis Rami Maleks par lomu filmā "Bohemian Rhapsody" ("Bohēmista rapsodija").

Par labāko aktrisi atzīta Olīvija Kolmena par tēlojumu filmā "The Favourite" ("Favorīte").

Kā labākā otrā plāna aktrise godalgota Redžīna Kinga par lomu kinolentē "If Beale Street Could Talk" ("Bilstrītas blūzi").

Par labāko animācijas filmu atzīta "Spider-Man: Into the Spider-Verse" ("Zirnekļcilvēks: Ceļojums Zirnekļpasaulē").

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu