Zemkopības ministra ārštata padomnieki atalgojumu nesaņems

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Zemkopības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) birojā ārštata padomniekiem atalgojums nav paredzēts, savukārt štata padomnieki saņems 2264 eiro un 1985 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos būs Santa Vaļuma aģentūrai LETA pastāstīja, ka ministra birojā patlaban ir divi štata padomnieki - viņa pati kā padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos un Aivars Lapiņš kā padomnieks zivsaimniecības un lauksaimniecības nozares jautājumos.

Atalgojums štata padomniekiem noteikts, ievērojot spēkā esošos normatīvos aktus. Vaļumai tie ir 2264 eiro, bet Lapiņam - 1985 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Savukārt atalgojums nav paredzēts diviem ārštata padomniekiem Edijam Vaznim, kurš ir zemkopības ministra padomnieks stratēģiskos un juridiskos jautājumos, un Ervīnam Grāvītim, kurš ir zemkopības ministra padomnieks sadarbības ar mazo ostu pašvaldībām un mazo ostu jautājumos.

LETA jau ziņoja, ka Gerharda biroju vadīs bijušais Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts. Ministra biroja vadītāja vietnieces amatā iecelta Aija Iesalniece, zemkopības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos būs Vaļuma, bet zemkopības ministra palīdze - Kristīne Volkoviča.

Turpretī ZM parlamentārā sekretāra amatā iecelts Jānis Grasbergs, kurš iepriekš bija Kocēnu novada domes deputāts, bet saistībā ar stāšanos ZM parlamentārā sekretāra amatā deputāta mandātu nolika pirms termiņa.

Tāpat vēstīts, ka Gerharda kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja bija Iesalniece, Volkoviča arī tolaik bija ministra palīdze, bet ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos arī iepriekšējā bija Vaļuma. Gerhardam toreiz bija arī padomnieks juridiskajos jautājumos - Ojārs Briedis, padomniece investīciju jautājumos - Vija Gēme, padomnieks pašvaldību sadarbības jautājumos - Egils Helmanis un ministra padomnieks - Dainis Rijkuris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu