Jau trešo gadu Ropažos notiks starptautiskais “R&B Blues Festival”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
R&B Blues Festival
R&B Blues Festival Foto: Aigars Lapsa

2019. gada “R&B Blues Festival” notiks 15. jūnijā, gleznaino Ropažu parku pieskandinot ar blūza, R&B un soulmūziku. Šogad festivālā muzicēs mākslinieki no Austrālijas, ASV, Beļģijas, kā arī pašmāju mākslinieki.

“R&B Blues Festival”, kas ir vienīgais šāda veida festivāls Latvijā, Ropažos norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas. Arī šogad festivāls notiks vienu dienu, taču šoreiz pasākuma organizatori plāno blūza mūzikai uzticīgo publiku izklaidēt līdz pat nākamās dienas rītausmai, kad pēc mākslinieku uzstāšanās estrādē gaidāma festivāla ballīte ar blues jam līdz pat rītausmai īpašā 400 kvadrātmetrus lielā blūza teltī.

"Pasākumā būs dzirdams tradicionālais blūzs, mutes harmoniku jeb harpmeistars no ASV, arī blūza un soula mūzikas žanra pārstāvis no Teksasas. Būs arī daži pavisam svaigi pārsteigumi,” atklāj festivāla iniciatori un organizatori, Janis Bukovskis un Rolands Saulietis.

Festivāla mākslinieki tiks izziņoti jau drīzumā, un starp tiem, kā jau ierasts, būs starptautiski pazīstami mūziķi. Šobrīd zināms, ka festivāla saimnieki - grupa "Latvian Blues Band" būs parūpējušies par īpašu programmu mūzikas baudītājiem ar vēl nedzirdētām dziesmām no topošā albuma. 

Foto: «Latvian Blues Band & Friends» koncertzālē «Rīga».

Apmeklētājiem ieeja festivāla teritorijā būs atvērta jau no plkst. 16.00. Ropažu parkā festivāla norises vietā būs pieejami ēdieni un dzērieni visdažādākajām gaumēm. Lai pasākums būtu mājīgāks un mūziku varētu baudīt, atrodoties jebkurā parka vietā, festivāla organizatori aicina apmeklētājus ņemt līdzi arī savas piknika segas un saliekamos krēslus.

Kā jau katru gadu, festivāla rīkotāji padomājuši arī par jauno blūza paaudzi.

Bērniem līdz sešpadsmit gadu vecumam vecāku pavadībā ieeja bez maksas.

Festivāla biļetes jau pieejamas “Biļešu serviss” kasēs tirdzniecības vietās un interneta vietnē bilesuserviss.lv. Festivāla biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 20 eiro, pasākuma dienā biļetes būs dārgākas. 

Iepriekšējos gados festivālā piedalījušies blues, soul un R&B mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Dānijas, Itālijas, Nigērijas un ASV.

www.rbbluesfestival.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu