Visockis-Rubenis: Vēlamies uzspiest uz pretinieku vājajām vietām

TVNET no Podgoricas
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Visockis-Rubenis
Artūrs Visockis-Rubenis Foto: TVNET

Latvijas izlases basketbolisti pirmdien Podgoricā izšķirošajā spēlē par ceļazīmi uz Pasaules kausu pret Melnkalnes valstsvienību centīsies izmantot pretinieku vājās vietas, pēc rīta treniņa pastāstīja komandas treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz prestižo turnīru, Latvijas basketbolistiem nepieciešama uzvara ar vismaz 9 punktu pārsvaru, pretējā gadījumā Pasaules kausam kvalificēsies Melnkalne.

Spēle notiks "Morača" sporta centrā, kura ietilpība ir aptuveni 6000 skatītāju. Mača sākums paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika (plkst. 19. pēc vietējā laika).

Pirmdien pēc rīta treniņa Podgoricā klātesošajiem Latvijas žurnālistiem uz jautājumiem atbildēja vienīgi Visockis-Rubenis, atvieglojot galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram un spēlētājiem gatavošanos atbildīgajai spēlei. 

"Manuprāt, komanda gulēja labi. Treneri gulēja maz, bet arī labi. Esam pilnībā gatavi spēlei," sacīja Latvijas izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara asistents Visockis-Rubenis.

Svētdien vakarā pēc treniņa tika paziņots Latvijas izlases sastāvs mačam pret Melnkalni. Malā paliks centra pozīcijas spēlētājs Ronalds Zaķis.

"Mums ir konkrēts spēles plāns. Zaķis ir ļoti labs spēlētājs, viņš mums ir noderējis iepriekšējos mačos. Šajā spēlē vēlamies uzspiest uz pretinieku vājajām vietām. Tieši šis sastāvs (12 spēlētāji) to var izdarīt vislabāk," teica Visockis-Rubenis. 

Izteikts komandas līderis Melnkalnes izlasē ir Bojans Dubļevičs, kurš iepriekšējā savstarpējā spēlē Rīgā iemeta 22 punktus.

"Mums viņš ir jākausē. Ja pulss būs augsts, viņš būs noguris un uzbrukumā būs mazāk efektīvs. Mūsu garajiem laukumā viņš ir jāapdzen. Enerģija un ātrums. Tas mums pietrūka spēles sākumā pret Spāniju."

Latvijas izlasei pagājušajā piektdienā savā laukumā ar rezultātu 62:67 atzina Spānijas pārākumu. Komandai neizdevās spēles sākums - pirmie 15 tālmetieni pēc kārtas lidoja grozam secen.

"Treneru uzdevums ir pamainīt komunikācijas veidu, ja iepriekšējā reizē informācija nav sekmīgi nodota. Informāciju nododam ar video, ar kopīgām sarunām un arī ar individuālām sarunām - katram spēlētājam iedodam konkrētu lomu komandā."

Pirmdien komandai varēs palīdzēt Eirolīgas klubu spēlētāji - Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Žanis Peiners. Šie spēlētāji nespēlēja piektdien pret Spāniju.

"Visi treneri un spēlētāji apzinās, ka šī ir izšķirošā spēle - par to nav vēlreiz jāatgādina un jārunā. Katrs treneris cenšas izdarīt savu pienesumu ar vārdiem, ar darbiem un ar enerģiju, ko nododam spēlētājiem. Cenšamies radīt maksimāli labus apstākļus, iedot informāciju, lai spēlētājiem ir pēc iespējas vieglāk laukumā - lai viņi zina, ko darīs pretinieks."

 

Eiropas zonā noskaidrotas 11 no 12 komandām, kuras spēlēs Pasaules kausā - Čehija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Lietuva, Polija, Krievija, Serbija, Spānija un Turcija.

Līdz ar to Latvija un Melnkalne savā starpā sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. 

Kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā kopumā startēja 32 valstsvienības.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu