Apbalvoti Latvijas tirgotāji ar lielāko ieguldījumu pārejā no latiem uz eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā pirmdien apbalvoti tirgotāji, kas veica lielāko ieguldījumu pārejā no latiem uz eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Tirgotāju asociācijā.

Ar diplomiem asociācija apbalvoja 16 Latvijas tirgotājus, kā arī Igaunijas Tirgotāju asociācijas vadītāju Mariku Merilu, kurš sniedza atbalstu Latvijas kolēģiem saistībā ar eiro ievešanu.

Apbalvojumu saņēma veikala "Sena Bode" pārstāve Svetlana Šablovska", galantērijas preču tirgotavas "Fantasy Craft Latvia" pārstāvji Iveta Garuta un Viktors Zālītis, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis, SIA "Bodo", kas ir Rīgas restorāna "Moltto" īpašniece, pārstāvis Dainis Domiņš, SIA "ARN pārstāvji Arnolds Taukulis un Regīna Taukule, mazumtirgotāja "Elvi" pārstāvji Inguna Ieviņa un Viola Strazdiņa, "Grāmatu nama "Valters un Rapa"" pārstāve Līna Stavro un "Elicom" pārstāvis Ruslans Talatiņņiks.

Tāpat apbalvojumu saņēma Sandra Siņicina un Melita Multiņa no konditorejas izstrādājumu un saldumu tirgotāja "Saldumu tirdzniecība", Madara Apsalone no tabakas izstrādājumu ražotāja "Philip Morris International", Viktorija Gaile no "Rīgas centrāltirgus", Inga Kovaļčuka no mazumtirgotāja SIA "Lekon", kas ir viens no veikalu tīkla "top!" pārstāvošā uzņēmuma SIA "Iepirkumu grupa" dalībniekiem. Apbalvojumu saņēma arī mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāvji Dace Grava un Jānis Beseris, kā arī mazumtirgotāja "Rimi Latvia" pārstāvis Māris Krupenkovs un mazumtirgotāja "Narvesen Baltija" padomes locekle Katrīne Judovica.

Pasākumā tirgotājus sveica Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietas izpildītājs Andris Kužnieks.

EK viceprezidents Latvijas tirgotājus apsveica ar aizvadītajiem pieciem gadiem kopš eiro ieviešanas Latvijā. "Atskatoties uz 2014. gada 1. janvāri, mēs varam viennozīmīgi novērtēt to, ka eiro ieviešana bija loģisks solis Latvijas attīstībā. Eiro ieviešana ir sekmējusi ekonomikas izaugsmi, jo šādi nodrošinātas zemākas procentu likmes, labākas iespējas investīciju piesaistei un eksporta kāpumam, valūtas konvertācijas izmaksu samazināšanās, lielāka noturība pret ekonomiskiem satricinājumiem," uzsvēra Dombrovskis.

Viņš atzina, ka viens no galvenajiem jautājumiem, kas satrauca iedzīvotājus 2013.gadā saistībā ar eiro ieviešanu, bija iespējamais straujais cenu pieaugums, kas sekotu pēc tam. Dombrovskis pateicās Latvijas Tirgotāju asociācijai, tās prezidentam Henrikam Danusēvičam un visiem asociācijas biedriem, kuri godprātīgi un brīvprātīgi iesaistījās kampaņā "Godīgs eiro ieviesējs", kas pārliecināja iedzīvotājus, ka tirgotāji neizmanto eiro ieviešanu nepamatotai cenu celšanai, būtiski sekmējot uzticību jaunajai valūtai.

Pēc Dombrovska teiktā, apliecinājums valsts un privātā sektora labai sadarbībai un rūpīgi veiktiem sagatavošanās darbiem bija arī sekmīgā praktiskā pāreja uz eiro, kurā liela loma bija tirgotājiem, kuru atbildībā bija cenu zīmju ieviešana abās valūtās, abu valūtu vienlaicīga cirkulācija veikalos, kases un grāmatvedības sistēmu pārkārtošana.

"Latvijā eiro ir ieviests sekmīgi gan no tehniskā viedokļa, gan arī no ekonomiskā viedokļa. Atbilstoši Latvijas Bankas analīzei visi gaidītie ieguvumi no eiro ieviešanas ir materializējušies, tostarp būtiski iedzīvotājiem - eiro ieviešana Latvijā piecu gadu laikā nodrošinājusi augstāku dzīves līmeni. Pārliecinošs sabiedrības vairākums ir pieņēmis eiro un novērtē tā sniegtās priekšrocības," uzsvēra Dombrovskis.

Latvijas Tirgotāju asociācija ir dibināta 1994.gadā, un tajā brīvprātīgi apvienojušies uzņēmēji, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu