Pirms sarunām ar ASV Katarā ierodas talibu līdera vietnieks (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Pirms sestās sarunu kārtas starp ASV un talibu pārstāvjiem Kataras galvaspilsētā Dohā ieradies islāmistu grupējuma līdera vietnieks, pirmdien apstiprinājuši talibi.

Grupējuma līdzdibinātājs mulla Abduls Ghani Baradars par talibu politiskā biroja vadītāju Dohā tika iecelts pēc atbrīvošanas no Pakistānas cietuma oktobrī.

2010.gada februārī sagūstītais Baradars tika atbrīvots pēc ASV pieprasījuma, Vašingtonai cerot, ka tas varētu veicināt Afganistānas miera sarunas.

Pagaidām nav skaidrs, vai Baradars personīgi piedalīsies sarunās, un talibu pārstāvis pavēstījis, ka par to tikšot lemts vēlāk.

Talibu pārstāvis Zabihulla Mudžahids pavēstījis, ka četras dienas ilgajās sarunās ar ASV pārstāvjiem galvenā uzmanība tikšot pievērsta ārvalstu "invāzijas izbeigšanai Afganistānā" un pasākumiem, kas veicami, lai novērstu Afganistānas "izmantošanu pret citām valstīm".

Iepriekš talibi paziņojuši, ka grupējuma delegāciju sarunās vadīšot līdzšinējais politiskā biroja vadītājs Šers Muhameds Abass Stanikzai.

ASV delegācijas vadītājs Zalmajs Halizads pēc iepriekšējās sarunu kārtas janvārī paziņoja, ka tajā panākts "ievērojams progress" vairākos svarīgākajos jautājumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu