Kurpniece gatava izklāstīt prioritātes iespējamai CVK vadīšanai, ja saņems deputātu aicinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāve Diāna Kurpniece
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāve Diāna Kurpniece Foto: Lita Krone/LETA

Viena no iespējamajām Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amata kandidātēm Diāna Kurpniece pauž gatavību izklāstīt savas prioritātes darbam šajā postenī, ja saņems attiecīgu aicinājumu no Saeimas deputātiem.

Kurpniece aģentūrai norādīja, ka ir apolitiska persona un nevēlas veikt aģitāciju par savu potenciālo kandidatūru un ietekmēt pašreizējo procesu. Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniece akcentēja, ka jautājums par CVK priekšsēdētāja izvēli ir Saeimas un koalīcijas ziņā.

Kurpniece pauda, ka viņa ir tikai viena no iespējamajiem kandidātiem, kas tiek apsvērti šim amatam. Ja skaidri izskanēs priekšlikums par viņas virzīšanu CVK priekšsēdētāja amatam, viņa "viennozīmīgi apņemas" izklāstīt savas prioritātes, jo uzskata to par savu pienākumu. Savukārt pašlaik to darīt būtu pāragri, pauda iespējamā kandidāte.

Kā ziņots, līdz 7.martam deputātiem jāpiesaka kandidatūras CVK priekšsēdētāja amatam.

Pašlaik ir apspriesti divi iespējamie kandidāti uz šo amatu - Kurpniece un pašreizējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs. Koalīcija vēl nav vienojusies par vienu kandidātu, tāpēc politiķi turpinās diskusijas par šo jautājumu.

Atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu