LBS prezidents: Šī nav "tagad vai nekad" izlase

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šā brīža Latvijas vīriešu basketbola izlases paaudzei pastāv cerība nākamgad piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, pēc 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra noslēdzošās spēles Podgoricā ar Melnkalni (80:74) pirmdien sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

"Pusotra gada darbs nav vainagojies līdz panākumam, kādu mēs gaidījām, taču nevaram pārmest ne treneriem, ne spēlētājiem. Šajā ciklā piedalījušies 26 spēlētāji. Šodien sastāvs bija ļoti tuvu optimālajam - atskaitot spēlētājus, kuri cīnās Amerikā," sacīja Voins.

No iekļūšanas Pasaules kausā Latvijas izlasi šķīra trīs punkti cīņā ar Melnkalni. Cīņas sparu komandai nevar pārmest. 

"Neliels saules stariņš ir tāds, ka mēs esam pirmā no Eiropas izlasēm, kura nekvalificējās Pasaules kausam. Tas nozīmē, ka, Eiropas komandām veiksmīgi spēlējot Pasaules kausā, mēs varētu iegūt iespēju spēlēt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Tas gan vairs nav atkarīgs no mums, bet gan no pārējām Eiropas komandām, kuras cīnīsies Pasaules kausā," teica LBS prezidents.

Tokijas olimpiskās spēles notiks 2020. gadā no 24. jūlija līdz 9. augustam.

"Mums vēl ir priekšā daudzas cīņas. Šī noteikti nav izlase ar saukli "tagad vai nekad". Viņiem būs vēl daudzas iespējas pierādīt sevi un realizēt savu potenciālu. Pārdzīvojam šo nosacīto neveiksmi un gatavojamies nākamajām sacensībām," uzsvēra Voins.

Pasaules kausa finālturnīrs astoņās Ķīnas pilsētās notiks no 31. augusta līdz 15. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu