Irāka tiesās 13 franču "Islāma valsts" kaujiniekus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irāka sāks tiesvedību pret 13 Francijas pilsoņiem, kas aizturēti par līdzdalību teroristu organizācijā "Islāma valsts", pirmdien paziņojis Irākas prezidents Barhams Salehs.

Šos kaujiniekus Irākai nodeva Sīrijas kurdu spēki, kuri tos bija sagūstījuši Sīrijā.

Francijas pilsoņi tiks tiesāti saskaņā ar Irākas likumiem, preses konferencē pēc sarunām ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu paziņoja Salehs.

Viņš uzsvēra, ka Irāka noteikti vēlas tiesāt savās tiesās personas, kas pastrādājušas noziegumus pret Irākas valsti.

Avots Irākas valdībā ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka "Islāma valsts" kaujiniekus - Francijas pilsoņus - Irākā nogādājuši ASV atbalstītie Sīrijas spēki, kas cenšas sakaut teroristu grupējumu tā pēdējā bastionā.

Francija jau sen ieņēmusi nostāju, ka visi tās pilsoņi, kas sagūstīti Sīrijā vai Irākā, ir jātiesā šo valstu tiesās. Kritiķi bažījas, kas tas šiem cilvēkiem nozīmēs nāvessodu, kas Francijā ir aizliegts.

Makrons šodien no jauna apliecināja Francijas līdzšinējo nostāju, ka šīm valstīm ir tiesības pašām izlemt, vai tās tiesās Francijas pilsoņus.

Vienlaikus prezidents norādīja, ka aizturētajiem ir tiesības uz Francijas konsulāro palīdzību.

Makrons arī pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā apmeklēs Irāku.

Francija janvārī paziņoja, ka atvēlēs miljardu eiro karā cietušās valsts atjaunošanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu