Pie Valsts ieņēmumu dienesta galvenās mītnes taps "Maxima Latvija" tirdzniecības centrs (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka.
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) galvenās mītnes līdz šā gada beigām taps mazumtirgotāja "Maxima Latvija" tirdzniecības centrs, pavēstīja kompānijā.

"Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule apstiprināja, ka kompānija izstrādā projektu tirdzniecības centram Rusova ielā 1, Čiekurkalnā, kā arī ir saņēmusi Rīgas Būvvaldes būvatļauju attiecīgā būvprojekta īstenošanai. Projekts paredz arī labiekārtot teritoriju, tostarp izveidot velosipēdu novietni un rekreācijas zonu.

Dupate-Ugule arī norādīja, ka patlaban projekts tiek saskaņots ar atbildīgajā institūcijām. "Ja viss noritēs, kā iecerēts, veikalu plānojam atvērt ne vēlāk kā līdz 2019.gada beigām," sacīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja, pagaidām neatklājot tirdzniecības centra izveidē plānoto investīciju apmēru.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Beāta Dambīte aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar lūgumu labiekārtot teritoriju VID sākotnēji bija vērsies departamentā, taču tā kā konkrētā teritorija pieder privātpersonām, departaments neesot tiesīgs tajā ko būvēt. "Tomēr līdz ar lielveikala būvniecību šī problēma tiks atrisināta, jo attīstītājs pārbūvēs arī Ķīšezera un Rusova ielas krustojums," norādīja Dambīte.

Vienlaikus departaments un VID vienojies, ka tiks izvērtēts, vai īslaicīgi ir iespējams mainīt sabiedriskā transporta pieturvietu izkārtojums, lai pieturas atrastos tuvāk VID ēkai.

LETA jau ziņoja, ka nekustamā īpašuma attīstītājs "Vastint Latvia" iegādājies īpašumtiesības 19 hektāru apbūves platībai teritorijā, kas atrodas starp Rusova, Ķīšezera, Talejas un Ungura ielu. Blakus iegādātajam īpašumam ir Valsts ieņēmumu dienesta centrālā ēka un projekts "Ezerparka nami". Zemesgabals Rusova ielā 1 neietilpa šajā darījumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka veikalu tīkla "Maxima Latvija" pārvaldītājs "Maxima grupe" apstiprinājis darbības stratēģiju līdz 2025.gadam, kas paredz septiņu gadu laikā investēt 600 miljonus eiro veikalu tīkla modernizēšanā un paplašināšanā.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2017.gadā bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 161 tirdzniecības vieta - seši "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 128 "Maxima X" un trīs "MaximaExpress".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu