Policija meklē personas, kuras ar lāzeru apžilbinājušas NBS helikoptera pilotus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17"; ilustratīvs foto.
Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17"; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija meklē cilvēkus, kuri aizvadītās nedēļas nogalē Jaunjelgavas novadā ar lāzera staru apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikoptera pilotus, pirmdien vēstīja "LNT ziņas".

Piektdien un sestdien, NBS helikopteram lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, lidaparāta virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem.

Viens no NBS helikopteru pilotu uzdevumiem ir transportēt smagi slimus pacientus uz galvaspilsētas slimnīcām, un tieši šādus uzdevumus piloti veica piektdien un sestdien, lidojot no Lielvārdes bāzes uz Daugavpili.

Abās lidojuma reizēs, lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars.

Civilā aviācija nereti ir piedzīvojusi raidītus lāzera starus, bet NBS Gaisa spēki šādu incidentu piedzīvojuši pirmo reizi, informēja "LNT ziņas". Patlaban incidentu izmeklē policija, vainīgie pirmdien vēl nebija atrasti. Vietējā pašvaldība ar likumsargiem sadarbojas un stāsta, ka lāzera stars tajā vakarā terorizējis ne vienu Sunākstes ciema iedzīvotāju.

"LNT ziņas" norādīja, ka šāda rīcība ir nopietns pārkāpums, jo tiek apdraudēta lidojuma drošība. Par lāzerubrukumu gaisa kuģiem paredzēts naudas sods - privātpersonām no 300 līdz 700 eiro, bet juridiskām no 1500 līdz 7000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu