CDU vēlas atņemt Vācijas pilsonību "Islāma valsts" kaujiniekiem ar dubultpilsonību (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cīņa par "Islāma valsts" padzīšanu no pēdējā zemes pleķīša Sīrijas austrumos
Cīņa par "Islāma valsts" padzīšanu no pēdējā zemes pleķīša Sīrijas austrumos Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kristīgie demokrāti (CDU) vēlas atņemt Vācijas pilsonību personām ar dubultpilsonību, kuras pievienojušās teroristu organizācijai "Islāma valsts".

CDU pirmdien paziņoja, ka vēlas, lai tieslietu ministre Katarīna Bārlija pēc iespējas ātrāk nāk klajā ar attiecīgu likumprojektu.

Partijas ģenerālsekretārs Pauls Zemjaks paziņoja, ka ministre mēnešiem ilgi nav reaģējusi uz Iekšlietu ministrijas ierosinājumu, bet tā īstenošana ir arī nacionālās drošības jautājums.

Tikai aptuveni trešajai daļai Vācijas pilsoņu, kuri devās uz Tuvajiem Austrumiem, lai pievienotos "Islāma valstij", ir dubultā pilsonība. Tiem, kuriem ir tikai Vācijas pilsonība, tiks atļauts atgriezties Vācijā.

ASV prezidents Donalds Tramps ir pieprasījis Eiropas valstīm uzņemt un tiesāt vairāk nekā 800 Sīrijā sagūstītos "Islāma valsts" kaujiniekus, brīdinot, ka pretējā gadījumā Savienotās Valstis būšot spiestas tos atbrīvot.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu