Bruņoto spēku helikoptera pilotu apžilbinātāji tiks sodīti (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Ilustratīvs attēls.
Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Personām, kuras ar lāzera staru apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikoptera pilotus, ir jārēķinās ar sodu, intervijā raidījumā "LNT 900 sekundes" uzsvēra aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs uzsvēra, ka notikušais ir liela nelietība. "Tā nav ākstīšanās un var beigties ar ļoti lielu negadījumu," skaidroja Pabriks.

Viņš ir pārliecināts, ka vainīgie tiks atrasti un sodīti.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Sandra Brāle aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau tuvākajā laikā Valsts policijai tiks nosūtīta Nacionālo bruņoto spēku komandiera Leonīda Kalniņa parakstīta vēstule ar pieprasījumu izmeklēt šo gadījumu.

NBS paziņojumā medijiem teikts, ka aizvadītajā piektdienā un sestdienā pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta lūguma NBS helikopters divas reizes tika iesaistīts gaisa medicīniskajā transportēšanā, pārvedot kritiski smagus pacientus no Daugavpils uz Rīgu.

Abas lidojuma reizes, pārlidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā tika raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem veikt dienesta pienākumus.

"Gaisa medicīniskā transportēšana, kad cilvēka dzīvībai izšķiroša ir katra sekunde, ir ārkārtīgi svarīga sociāli atbildīga funkcija, ko Nacionālie bruņotie spēki veic sadarbībā ar Specializētās medicīnas centra mediķiem. Tāpēc aicinu sabiedrību respektēt un ar atbildību izturēties pret dienestu darbu, neapdraudot lidojumu drošību," NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu