Skandāls Ukrainā par Eirovīziju. Konkurss tiekot politizēts (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anna Korsuna
Anna Korsuna Foto: Ekrānuzņēmums

Ukraina pirmdien paziņoja, ka dziedātāja Anna Korsuna, kas uzvarējusi Eirovīzijas nacionālajā atlasē, tomēr nepārstāvēs valsti starptautiskajā dziesmu konkursā, jo starp viņu un Ukrainas nacionālo raidsabiedrību izcēlies strīds par politikas iesaistīšanu šajā konkursā.

Ukrainas nacionālā raidsabiedrība NSTU paziņoja, ka nav parakstījusi līgumu ar 27 gadus veco Korsunu, kura uzstājas ar skatuves pseidonīmu Maruv.

Video: Maruv "Siren Song"

Dziedātāja sestdien uzvarēja nacionālajā atlasē un ieguva tiesības pārstāvēt Ukrainu šīgada Eirovīzijā, kas maijā notiks Izraēlā. Tomēr pēc vairākas stundas ilgām sarunām pirmdien NSTU paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar Korsunu, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

Viens no līguma nosacījumiem būtu liedzis Korsunai koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6. aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu.

NSTU paziņoja, ka Korsuna nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

"Pašreizējai situācijai ar šī gada nacionālo atlasi ir politizācijas pazīmes," piebilda NSTU.

Korsuna sociālajā tīklā "Instagram" ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu Eirovīzijā.

"Es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem," paziņoja Korsuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сегодня наша встреча с НТКУ длилась около семи часов, в результате которой, мы так и не пришли к соглашению двух сторон. За несколько часов до жеребьевки меня попросили участвовать в Национальном отборе на «Евровидение – 2019». Я согласилась и выиграла, и с большой гордостью готова была представлять свою родную страну - Украину на международной песенной арене. Как ранее я говорила, отказ от концертов в России не был для нас принципиальным. Основные разногласия вызвали другие пункты договора, которые, если я подпишу, становятся для меня кабальными. Я - гражданка Украины, плачу налоги и искренне люблю Украину. Но не готова выступать с лозунгами, превращая свое пребывание на конкурсе в промо-акции наших политиков. Я - музыкант, а не бита на политической арене. Я искренне благодарю и ценю каждого, кто в меня верил и голосовал. И прошу вас принять этот факт и не идти на конфронтацию. Это данность сегодняшнего дня. Я хочу дарить свое творчество без цензуры. Завтра я проснусь с новыми силами - побеждать и популяризировать свою музыку в мире.

A post shared by MARUV (@maruvofficial) on

"Es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā."

Dziedātāja rakstīja, ka nosacījums, kas aizliegtu viņai uzstāties Krievijā, nebija "galvenais iemesls" domstarpībām ar NSTU.

Viņa apgalvoja, ka NSTU izvirzītie nosacījumi varētu "piespiest mani dejot kāda vicepremjera dzimšanas dienā".

Korsuna piebilda, ka šie nosacījumi aizliegtu jebkādas intervijas bez raidsabiedrības piekrišanas vai jebkādu improvizāciju uz skatuves, kā arī nesniegtu viņai nekādu finansiālu atbalstu.

Pašlaik nav skaidrs, kas pārstāvēs Ukrainu šīgada Eirovīzijā.

Korsuna šomēnes pēc iekļūšanas nacionālās atlases pusfinālā izraisīja sašutumu Ukrainā ar saviem izteikumiem par Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

"Diemžēl nacionālā atlase 2019. gada Eirovīzijai jau ir kļuvusi par daļu no Krievijas hibrīdkara pret Ukrainu," tviterī ierakstīja Ukrainas vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko.

"Māksliniece, kas rīko turnejas agresorvalstī, plāno to darīt nākotnē un nesaskata tajā neko nepieņemamu, nevar būt Ukrainas pārstāve," viņš piebilda.

Eirovīzijas konkurss tiek rīkots maijā tajā valstī, kas iepriekšējā gadā uzvarējusi šajā konkursā.

Pērn Eirovīzijā uzvarēja Izraēla, tāpēc šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks Telavivā 14. un 16. maijā, bet fināls būs 18. maijā.

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa "Carousel".

Carousel "That Night"
Carousel "That Night" Foto: Lauris Vīksne
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu