"Danske Bank" bijušos darbiniekus Igaunijā varētu īpaši pārbaudīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bankai “Luminor” samazinot filiāļu un darbinieku skaitu, kā arī “Danske Bank” slēgšana Igaunijā bez darba atstās 370 banku darbiniekus. Kā norāda “Postimees”, attiecībā pret bijušajiem “Danske Bank” darbiniekiem tiks veiktas papildu pārbaudes.

Pagājušajā nedēļā Igaunijas Finanšu inspekcija paziņoja par lēmumu slēgt “Danske Bank” Igaunijas filiāli. Tas nozīmē, ka darbu zaudēs bankas 240 darbinieki. Vēl drīzumā darbu zaudēs 130 “Luminor” bankas darbinieki.

Darba tirgus eksperti norāda, ka banku bijušajiem darbiniekiem jauna darba meklējumos lielu nozīmi spēlēs darba pieredze.

“”Danske” un “Luminor” IT speciālistiem jaunu darbu atrast būs daudz vieglāk, jo šajā sektorā joprojām ir nepieciešami darbinieki,” norāda “CVO Recruitment” pārstāve Trīna Rāmata.

“Darbiniekiem, kas zaudēs darbu, jāskaidro, kas nepieciešams darba tirgū. Tas nenozīmē, ka tūlīt jāsāk apgūt jaunas profesijas pamati, taču jārēķinās ar zināmu piekāpšanos – jārēķinās, ka nākamā darba vieta var nebūt saistīta ar bankām,” sacīja Rāmata.

Viņa norādīja, ka “Danske Bank” reputācija varētu atstāt iespaidu arī uz tās bijušajiem darbiniekiem. Visticamāk, ka pirms darba uzsākšanas kādā citā vietā, visiem bijušajiem “Danske” darbiniekiem tiks uzdoti dažādi jautājumi, piemēram, vai un kādu lomu viņi spēlēja naudas atmazgāšanā, vai viņi zināja par notiekošo.

“Grūtāk noteikti būs augstākos amatos un stratēģiskās pozīcijās strādājošajiem. Skaidrs, ka jaunajam darba devējam noteikti būs aizdomas par darbinieka reputāciju,” skaidroja Rāmata.

Arī citā personāla lietu birojā norāda, ka “Danske Bank” reputācija būs atstājusi zināmas pēdas arī darbinieku personu lietās.

“Bankā strādā daudz inteliģentu cilvēku, kuri noteikti spēs tikt pie jauna darba. Protams, ka bijušā darba devēja reputācija ietekmē darba meklētāja iespējas. Es tomēr ceru, ka lielākā daļa darba meklētāju ir ar tīru reputāciju, kuriem var uzticēties, un viņi nav iesaistīti bankas netīrajos darījumos. Tomēr darba meklētājiem jāatceras, ka viena no rupjākajām kļūdām darba intervijās ir skarba bijušā darba devēja kritika,” skaidro personāla speciāliste Sirje Tammiste.

Tikmēr citiem bankas darbiniekiem būs jāmēģina pielāgoties – citās Igaunijas bankās nav tik daudz vakanču, tomēr publiskajā sektorā ir pietiekami daudz darba vietu, kurās bijušie bankas darbinieki varēs sevi pierādīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu