Krievijas koris baznīcā nodzied padomju gadu dziesmu par kodoltriecienu ASV (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Koris. Ilustratīvs attēls
Koris. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Krievijas koris izpelnījies pretrunīgas reakcijas ar satīriskas padomju gadu dziesmas izpildījumu baznīcā, kurā cita starpā minēta raķetes izšaušana no padomju atomzemūdenes uz ASV.

Sanktpēterburgas Koncertkora sestdienas priekšnesuma ieraksts nedēļas nogalē ievietots tīmeklī, bet lielāka uzmanība tam pievērsta otrdien.

Kora sociālā tīkla lapas administratori atslēdza ierakstam komentēšanas iespēju pēc tam, kad priekšnesums bija izpelnījies daudzus pārmetumus.

80.gados populārajā dziesmā jokots par padomju karavīriem, kas ir ar mieru izšaut raķeti uz ASV "par trim rubļiem".

Koris paziņojumā otrdien apliecināja, ka izpilda dažādu laikmetu dziesmas un atsakās "pārrakstīt vārdus politkorektuma dēļ".

Andreja Kozlovska kompozīcija "Braucot ar zemūdenīti jeb par karavīru algu" tapusi 1980.gadā.

Dziesmā ir arī šādi vārdi: "Snauž nogurušās rotaļlietas, arī nēģeri klusi snauž." "Piedod, Amerika, labā Amerika, bet pirms pieciem simtiem gadu veltīgi tevi atklāja."

"Ar zemūdenīti ar atommotoriņu un desmitu simts megatonnu bumbiņu pārbraucu Atlantijai un saucu tēmētājam: "Tēmē, saku, Petrov, uz Vašingtonas pilsētu!""

Kā skaidro Krievijas tīmekļa medijs "Lenta.ru", Kozlovska kompozīcija tapusi kā satīra par PSRS propagandu.

Dziesmā cita starpā minēts, ka padomju karavīri gatavi iznīcināt citas valstis un izdarīt visu ko "par trim rubļiem".

Tiesa gan, daudzi sociālo tīklu lietotāji dziesmā ironiju nav saklausījuši un norāda, ka dziesmas izpildījums koncertā 23.februārī, kad Krievijā tiek godināta armija, bijis izaicinošs un kareivīgs solis.

Citi uzskata, ka satīriskā kompozīcija ir aktuāla arī šodien.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu