"Augstsprieguma tīkls" investēs 6,5 miljonus eiro infrastruktūras uzlabošanā Latgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Augstsprieguma līnija Mežciemā.
Augstsprieguma līnija Mežciemā. Foto: Ieva Lūka/LETA

AS "Augstsprieguma tīkls" šogad plāno investēt 6,5 miljonus eiro infrastruktūras uzlabošanā Latgales reģionā, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Aija Ikstena.

Tostarp, uzlabojot un modernizējot elektroenerģijas pārvades tīklu, "Augstsprieguma tīkls" šogad Latgales reģionā apakšstacijās "Kārsava", "Preiļi" un "Balvi" plāno veikt trīs 110 kilovatu (kV) transformatoru nomaiņu uz mūsdienīgākiem un dabai draudzīgākiem.

"Šogad plānots veikt arī esošo 16 megavoltmpēru (MVA) 110 kV transformatoru nomaiņu ar lielākas jaudas 32 MVA transformatoriem apakšstacijā "Latgale", kas izvietota Rēzeknes pilsētā, tādējādi nodrošinot jaunu lietotāju pieslēgšanas iespējas šajā pilsētā. Tāpat plānota atsevišķu elektroiekārtu nomaiņa, kā arī investīcijas elektropārvades līniju, apakšstaciju vadības ēku un citu būvju uzturēšanā," sacīja "Augstsprieguma tīkla" valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Kopumā "Augstsprieguma tīkls" šogad attīstībā plāno investēt 95 miljonus eiro, tostarp lielāko daļu veidos investīcijas ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu, kas paredzētas elektroapgādes līnijas "Kurzemes loks", "Igaunijas-Latvijas trešais starpsavienojums" un līnijas no Rīgas TEC-2 līdz Rīgas hidroelektrostacijai izbūvei. Šogad šajos projektos Eiropas Savienības līdzfinansējums ir 40 miljoni eiro.

Savukārt esošā tīkla un apakšstaciju modernizācijā paredzēts ieguldīt 24 miljonus eiro - 12 miljonus eiro apakšstaciju un sadales punktu pārbūvēs, sešus miljonus - elektropārvades līniju atjaunošanā, kā arī sešus miljonus eiro - kopumā 11 transformatoru un viena autotransformatora nomaiņā.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. 2017.gadā "Augstsprieguma tīkla" apgrozījums bija 158,86 miljoni eiro, bet peļņa - 309 244 eiro.

"Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu