Izraēlas eksministram par spiegošanu Irānas labā piespriesti 11 gadi cietumā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas bijušajam enerģētikas un infrastruktūras ministram Gonenam Segevam par spiegošanu viņa valsts lielākā ienaidnieka Irānas labā otrdien piespriesti 11 gadi cietumā, pavēstīja prokurors.

Segevs, kurš ministra amatu ieņēma 1995. un 1996. gadā, iepriekš bija panācis vienošanos apsūdzībās par nopietnu spiegošanu un informācijas nodošanu ienaidniekam.

Apsūdzību rakstura dēļ prāva notika aiz slēgtām durvīm.

Tieslietu ministrija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Segevs vienojies ar prokuroriem un atzīs savu vainu spiegošanā un informācijas nodošanā ienaidniekam.

Segevs bija apsūdzēts par Irānas apgādāšanu ar informāciju par Izraēlas enerģētikas sektoru, drošības objektiem Izraēlā, ēkām un amatpersonām politiskajās un drošības iestādēs un citām jomām. Viņš sadarbojies ar Irānu laikā, kad dzīvojis Nigērijā, proti, no 2012.gada līdz aizturēšanas brīdim 2018.gada maijā lidostā Izraēlā.

Viņa tiesas prāva sākās jūlijā.

Segevam ir iepriekšēja sodāmība. 2005.gadā viņš tika notiesāts par mēģinājumu kontrabandas ceļā ievest Izraēlā no Nīderlandes 32 000 ar šokolādi pārklātu ekstazī tablešu.

Segevs ticis agrāk tiesāts arī par mēģinājumu krāpties ar kredītkartēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu