Aktieri un prominences sēro par Andreja Žagara nāvi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
In Memoriam - Andrejs Žagars (1958-2019)
In Memoriam - Andrejs Žagars (1958-2019) Foto: LETA

Otrdien, 26. februārī, pēc ilgas slimības mūžībā devies latviešu aktieris, režisors un uzņēmējs Andrejs Žagars. Sēras par notikušo un līdzjūtību Andreja ģimenei izteikuši vairāki sabiedrībā pazīstami ļaudis, tostarp arī prominences.

Dailes teātra kolektīva vārdi: "Viņš mācēja baudīt dzīvi skaisti un ar īsti aristokrātisku vērienu. Viņš bija mākslas cilvēks, kas prata novērtēt gan labas operas un teātra izrādes smalkumus, gan galda kultūras izsmalcinātās nianses. (..) Par darbiem un atmiņām, kas paliks. Par mūžu, kas nodzīvots skaisti un piepildīti. Par smaidu, kas dzisis nedzisīs."

Andreja Žagara ģimene par viņu: "Viņš bija Latvijas kultūrainas dzinējspēks, kas neļāva samierināties ar esošo. Viņa latiņai nebija griestu, jo izcilībai nav rāmējuma. Viņš bija prasīgs un nepiedeva pussoļus, un viņam visu vajadzēja pa īstam. Viņš varēja arī tad, kad vairs nevarēja. Andrejs bija temperamentīgs, kaislīgs un apsēsts ar idejām. Viņam vienmēr kabatā bija programma vismaz nākamajiem pieciem gadiem. Viņš teica: "Man ir tādi dzīves periodi, kad dzīvoju tik ārkārtīgi ātri, ka reizēm pat kļūst mazliet baisi – nevis par pārvietošanās tempu, bet par dzīves intensitāti." 

Viss notiek tik nežēlīgi ātri.

Visiem, kuru dzīvēs Andrejs Žagars ienāca un piedalījās, tās mainījās. Viņš kļuva par virzītājspēku garīgajā un mākslinieciskajā izaugsmē. Dzīves krāsainības un dažādo garšu buķetes izjušanā viņam nebija līdzinieku."

Foto: In Memoriam - Andrejs Žagars (1958-2019)

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu