Arī otrs Brieža svara kategorijas pusfināls supersērijā notiks Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Endrū Tabiti
Endrū Tabiti Foto: Reuters/ScanPix

Arī otrs latviešu boksera Maira Brieža svara kategorijas pusfināls Pasaules supersērijā notiks Rīgā, paziņojuši rīkotāji.

15.jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Brieža un poļa Kšištofa Glovacka dueli, tam notiekot pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Nu kļuvis zināms, ka šajā pašā vakarā turpat arēnā norisināsies otrs pusfināls, kurā tiksies Kubas bokseris Juniers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti. Līdz ar to abi finālisti jau tad varēs redzēt viens otra cīņas un tikties aci pret aci.

"Tas ir pagodinājums cīnīties Rīgā - Latvija ir skaista valsts ar lieliskiem cilvēkiem un kultūru," uzskata Dortikoss, kurš karjeras laikā guvis 23 uzvaras 24 cīņās, turklāt 21 gadījumā panākumu guvis ar nokautu. "Nevaru sagaidīt, kad atskanēs cīņas zvans, jo mans mērķis ir iekļūt finālā un pārskriešu pāri Tabiti kā vilciens. Par katru cenu vēlos uzvarēt pusfinālā."

Savukārt Tabiti, kurš savas karjeras laikā uzvarējis visās 17 cīņās, 3 gadījumos to paveicot ar nokautu, uzsvēra, ka vēlas sevi pierādīt.

"Jau kopš savas karjeras sākuma gribu pierādīt, ka esmu viens no labākajiem šajā svara kategorijā. Pierādīšu, ka esmu pasaules čempiona cienīgs materiāls," kaujiniecisks bija Tabiti.

Pirms tam ceturtdaļfinālā Dortikoss pēc punktiem uzvarēja poli Mateušu Masterņaku, bet Tabiti arī pēc punktiem pārspēja krievu Ruslanu Faiferu.

Savukārt Briedis novembrī supersērijas ceturtdaļfināla duelī pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Latvietis pēc šīs cīņas savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Tikmēr Glovackis savā ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Iepriekšējā sezonā Briedis supersērijas pusfinālā piekāpās nākamajam čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu