Valdība atbalsta nelegālas azartspēles ierobežojošus likumu grozījumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spēļu automāti. Ilustratīvs attēls
Spēļu automāti. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ministru kabinets otrdien atbalstīja virkni likumu grozījumu ar mērķi ierobežot nelegālas azartspēles.

Tostarp valdība atbalstīja grozījumus Elektronisko sakaru likumā, Azartspēļu un izložu likumā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā.

Likumu grozījumu autore Finanšu ministrija (FM) skaidroja, ka to mērķis ir aizsargāt sabiedrības intereses, nodrošinot, ka ir samazināta piekļuve interaktīvām azartspēlēm vai interaktīvām izlozēm, kas nav licencētas Latvijā.

Jaunais regulējums paredzēs pienākumu elektronisko sakaru komersantiem sniegt nepieciešamo informāciju nelicencēto interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu tirgus ierobežošanai.

Tāpat paredzēta atbildība elektronisko sakaru komersantam par piekļuves neierobežošanu nelicencēta interaktīvo azartspēļu vai interaktīvo izložu organizētāja tīmekļa vietnei. Par šādu pārkāpumu komersantu varēs sodīt ar naudas sodu līdz 20 000 eiro.

FM ieskatā, likuma grozījumi uzlabos uzņēmējdarbības vidi, jo tiks veicināta godīga konkurence starp interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētājiem Latvijā, kā arī palielināsies nodokļu ieņēmumi valsts budžetā, jo tiks mazināts nelicencētais interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu tirgus.

Paredzams, ka likumu grozījumu attieksies uz 279 elektronisko sakaru komersantiem, no kuriem 183 komersanti sniedz publiskā interneta piekļuvi. Tā kā tiks veicināta godīga konkurence starp interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētājiem Latvijā, mazinot nelegālo šo nozares tirgu, netiešā veidā tiesiskais regulējums ietekmēs 16 kapitālsabiedrības, kas organizē tikai azartspēles, un "Latvijas loto", kas organizē izlozes.

Gala lēmums par likumu grozījumiem būs jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu