“Putina pavāra” uzņēmumi ieguvuši valsts pasūtījumus par € 2,8 miljardiem (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS

Uzņēmumi, kas saistīti ar par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavāru dēvēto Jevgeņiju Prigožinu, kopš 2011.gada ieguvuši valsts pasūtījumus par kopumā 209,23 miljardiem rubļu (2,8 miljardiem eiro), secināts Krievijas televīzijas kanāla “Nastojaščeje vremja” veiktajā izmeklēšanā.

Kopš 2011.gada ar Progožinu saistīti uzņēmumi noslēguši kopumā 5393 valsts pasūtījuma līgumus.

“Nastojaščeje vremja” žurnālisti noskaidrojuši, ka Prigožins izmanto plašu uzņēmumu tīklu, kas piedalās valsts iepirkuma konkursos kā atsevišķi uzņēmumi, tādējādi radot šķietamu konkurenci.

Aplēses par Prigožina struktūru uzvarētu valsts iepirkuma kopsummu izdarītas balstoties uz informāciju par aptuveni 30 uzņēmumiem, kuru saistība ar Prigožinu apstiprināta vairāku Krievijas mediju veiktajās izmeklēšanās.

Krievijas tīmekļa izdevums “The Bell” iepriekš vēstīja, ka ar Prigožinu saistīti uzņēmumi ieguvuši valsts pasūtījumus kopumā 149,8 miljardu rubļu (divu miljardu eiro) apmērā.

Komentējot “The Bell” aplēses, Prigožins uzsvēra, ka tās neatbilstot patiesībai.

“Nastojaščeje vremja” uzsver, ka tās aplēse par 209 miljardiem rubļu varētu arī nebūt galīgā summa, ko valsts pasūtījumos ieguvuši Prigožina uzņēmumi.

Tas skaidrojams ar to, ka kopš 2017.gada Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošie uzņēmumi drīkst nepubliskot informāciju par iepirkumu konkursu rezultātiem.

Jevgeņijs Prigožins, kā pārtikas nozarē strādājošs uzņēmējs, iepriekš ļoti bieži apkalpoja dažādus pasākumus ar Krievijas prezidenta līdzdalību. Tāpēc Krievijas mediji Prigožinu sāka dēvēt par “Putina pavāru”.

Prigožina bizness gan ietver ne tikai ēdināšanu, bet arī ēdiena piegādi Krievijas armijai un skolām, kā arī celtniecību.

Putina pavāra vārds tiek saistīts arī daudz ko citu - ar “troļļu fabrikām”, iejaukšanos ASV vēlēšanās, privāto militāro kompāniju “Vagner”, kā arī derīgo izrakteņu ieguvi un citām aktivitātēm Āfrikā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu