"Saskaņas" politiķi atturīgi komentāros par Ušakova iespējamu kandidēšanu uz EP (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Foto: Paula Čurkste/LETA

"Saskaņas" politiķi atturīgi komentāros par partijas priekšsēdētāja, Rīgas mēra Nila Ušakova (S) iespējamu kandidēšanu uz Eiropas Parlamenta (EP) parlamenta deputāta vietu, norādot, ka vispirms ir jāsagaida oficiālie politiskā spēka lēmumi.

Pats Ušakovs šo jautājumu vēl nav komentējis, bet plānojot to darīt šovakar preses brīfingā plkst. 19, pēc frakcijas sēdes.

Arī atsevišķi partijas biedri nevēlējās komentēt Ušakova iespējamu kandidēšanu, un politiskā spēka nākotni kopumā, uzsverot, ka ir jāsagaida oficiāli lēmumi.

"Saskaņas" valdes loceklis Valērijs Agešins norādīja, ka pašlaik neviens dokuments par Ušakova kandidēšanu partijas valdē nav iesniegts. Par EP deputātu kandidātiem lems valde, ņemot vērā nodaļu iesniegtos priekšlikumus, skaidroja Agešins, piebilstot, ka Rīgas nodaļa to vēl nav izdarījusi.

Informācija, kas parādās publiskajā telpā, varētu liecināt, ka Rīgas nodaļā ir dinamiska kandidātu meklēšana, uzskata politiķis.

Runājot par partijas nākotni un marta beigās paredzēto "Saskaņas" kongresu, Agešins pauda viedokli, ka pareizāk par partiju institūciju pārvēlēšanu būtu lemt pēc vēlēšanām, proti, jūnijā, nevis martā.

Arī partijas valdes loceklis Ivars Zariņš teica, ka valde par šo jautājumu domās, bet pašlaik viņš nezinot visus apstākļus, lai to komentētu. Viņš piebilda, ka valdē atbalstīs tādu lēmumu, kas būs labāks partijai. Taču sīkāk viņš savu nostāju nekomentēja, paužot, ka vispirms šis jautājums jāizrunā valdē.

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kura iepriekš darbojusies arī Rīgas dome, arī sacīja, ka varēs paust savu viedokli, kad būs oficiāla informācija šajā jautājumā. Iepriekš valde bija lēmusi virzīt Vjačeslavu Dombrovski (S) kā līderi EP vēlēšanās, atgādināja politiķe. Viņa norādīja, ka šis ir ļoti nopietns jautājums arī kontekstā ar partijas nākotni, jo Ušakovs ir tās priekšsēdētājs, līdz ar to komentēt kādus lēmums varēs tad, kad tie tiks pieņemti.

"Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs šorīt aģentūrai LETA atturējās vērtēt, vai Ušakova dalība EP vēlēšanās būtu pareizs solis, piebilstot, ka valdes sēdē visi šie jautājumi tiks izrunāti. "Viņiem vispirms ir jāformulē priekšlikums valdei," sacīja politiķis, piebilstot, ka "Saskaņas" valdes sēde notiks ceturtdien, 28.februāra, vakarā.

Arī Dombrovskis šodien nevēlējās sniegt komentārus, skaidrojot, ka vispirms ir jāsagaida oficiālā informācija.

Kā ziņots, sākotnēji "Saskaņas" valde kā EP saraksta līderi izvirzīja Dombrovski, tomēr LTV ziņo, ka Ušakovs un nesenais viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) abi kandidēšot EP vēlēšanās.

Ja Ušakovs tiks apstiprināts par EP saraksta līderi, tad Dombrovskis, visticamāk, nekandidēs.

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā" vēsta, ka Rīgā valdošā partija "Saskaņa" šonedēļ valdes sēdē varētu izvērtēt iespējas partijas līderi Ušakovu Rīgas mēra krēslā nomainīt ar Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāju Baibu Rozentāli.

Arī aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka partijas valdes sēdē šāds jautājums varētu tikt pārrunāts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu