Ameriks ar kandidēšanu uz EP cerot "pārliecināties par vēlētāju uzticību" (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti parādīs, vai "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" joprojām bauda vēlētāju uzticību, otrdienas vakarā žurnālistiem preses brīfingā pauda Rīgas domes deputāts Andris Ameriks (GKR).

Viņš norādīja, ka GKR valde lēmumu par kandidēšanu EP vēlēšanās no "Saskaņas" saraksta pieņēmusi vienbalsīgi. Ja "Saskaņas" valde atbalstīs lēmumu savā EP vēlēšanu sarakstā iekļaut GKR biedrus, kopumā no partijas rindām vēlēšanām tiks virzīti trīs kandidāti - Ameriks, pašreizējais Rīgas domes deputāts Dainis Turlais un filoloģe, bijusī Rīgas domniece Ausma Cimdiņa.

"Pie pašreizējiem pārmetumiem kā politiķiem mums ir ļoti svarīgi saņemt sabiedrības novērtējumu, ko varam izdarīt, tikai kandidējot vēlēšanās. Ja vēlēšanās saņemsim atbalstu, tad varēsim rēķināties, ka atbalsts būs arī mūsu piedāvātajiem darbiem un idejām," sacīja Ameriks.

Bijušais vicemērs lēmumu par kandidēšanu EP pieņēmis pēc apspriedes ar partijas valdi un iepriekš šādu soli neesot plānojis. Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pauda, ka par to domājis jau kopš Saeimas vēlēšanām, "vērojot, kāda veidojas politiskā situācija valstī."

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un GKR valde nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" EP vēlēšanu sarakstā Ušakovu un Ameriku.

Iepriekš "Saskaņas" valde kā saraksta līderi EP vēlēšanās bija izvirzījusi Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski.

Ušakovs norādījis, ka lēmums kandidēt EP ir smagākais viņa politiskajā karjerā, taču patlaban pie varas esošās partijas ir uzsākušas "nepieredzētu un absurdu karu" pret Rīgas domi, "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

"Esam nonākuši tik tālu, ka Saeima trešajā lasījumā grib aizliegt rīdziniekiem saņemt visa veida atlaides, ko viņi nopelnījuši, maksājot nodokļus. Šis karš nebeigsies, un vienīgais risinājums, kam esmu gatavs piekrist, ir izmantot visus iespējamos instrumentus Eiropas līmenī, lai rīdziniekus aizstāvētu," sacīja Ušakovs.

Visi jautājumi, kas saistīti ar tālāko Rīgas domes darba organizāciju, tiks pieņemti, sākot no 26.maija.

EP vēlēšanas gaidāmas 25.maijā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu