Par iebraukšanu Venēcijā būs jāmaksā tūristu nodeva (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Venēcijas pašvaldība otrdien nolēma iekasēt iebraukšanas nodevu no tūristiem, kas apmeklē šo pilsētu vienas dienas braucienos. Vēl nav zināms, kad šī nodeva stāsies spēkā. Sākotnējais plāns paredzēja, ka šādas nodevas iekasēšana trīs eiro apmērā tiks sākta šā gada maijā.

Nākamā gada laikā šī nodeva tiks palielināta līdz sešiem eiro, bet tūrisma sezonā tā var pieaugt līdz 10 eiro.

Masveida tūrisms jau ilgu laiku ir Venēcijas problēma, lai gan tas ir arī pilsētas galvenais ienākumu avots. Tūrisms tiek vainots pārāk lielā pilsētas viesu skaitā, mājokļu cenu pieaugumā un vietējo iedzīvotāju skaita sarukšanā.

Vēsturiskā mantojuma organizācija "Italia Nostra" 2016.gadā lēsa, ka UNESCO Pasaules mantojuma objektu Venēciju apmeklē 30 miljoni cilvēku gadā, bet vidēji dienā – vairāk nekā 82 tūkstoši.

Jaunā nodeva neattieksies uz viesiem, kas uzturas Venēcijas viesnīcās, jo viņiem jau ir jāmaksā vietējais nodoklis par nakšņošanu šajā pilsētā.

"Mūs neinteresē naudas pelnīšana," februāra sākumā apgalvoja Venēcijas mērs Luidži Bruņaro, sakot, ka šīs nodevas mērķis ir palīdzēt samaksāt par vēsturiskās pilsētas uzturēšanu kārtībā un tīrībā.

"Mums ir jāpasaka visai pasaulei, cik grūti ir pārvaldīt šādu īpašu vietu."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu