Sienu krāsošanas triki: parūpējies par rulli un izvairies no ķēpāšanās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: stocksnap

Svaigs krāsas slānis spēj izmainīt veselas telpas izskatu un atmosfēru, turklāt šo darbiņu ir iespējams paveikt vienā nedēļas nogalē. Tomēr domas par nekārtību un virsmu pasargāšanu no krāsas traipiem, kā arī likstas ar krāsas ruļļiem var mazināt pārmaiņu kāri. Lūk, daži ieteikumi, kā atvieglot krāsošanu.

Noņem pūkas

Pirms mērc rulli krāsā, noņem pūkas no tā ar apģērbu rulli. Daži krāsas ruļļi ir ļoti pūkaini, kas nodrošina klājumam tekstūru, tomēr starp šīm pūkām atrodas šķiedras, kas vēlāk nonāk krāsā vai uz sienas un bojā krāsojumu.

Foto: Pexels

Izmanto vecos ruļļus

Ja mājās ir atrodami iepriekš izmantoti ruļļi, tos var droši lietot arī nākamajā reizē. Pat ja rullis nav pilnībā tīrs: nogriez sakaltušās krāsas plēksnes ar šķērēm, it īpaši tās, kas sakrājušās ruļļa galos. Turklāt jau izmantoti ruļļi vieglāk uzsūks krāsu un tā uz sienas klāsies daudz vieglāk.

Improvizē ar pieejamajiem materiāliem

Dažkārt augstākās sienas daļas var aizsniegt tikai ar gariem kātiem. Taču ne vienmēr krāsošanai ir jāiegādājas īpašie teleskopiskie kāti – šim nolūkam var izmantot arī parastu slotaskātu. Iespied to krāsas ruļļa kāta caurumā un ķeries pie darba.

Foto: Unsplash

Iekonservē rulli un krāso nākamajā dienā

Krāsošana reizēm aizņem vairāk nekā vienu dienu – pirmajam krāsas slānim ir jāžūst aptuveni 24 stundas, kas nozīmē, ka krāsošana uz veselu dienu jāpārtrauc. Lai nevajadzētu nākamajā dienā noņemties ar sakaltušu rulli vai arī to mazgāt uzreiz pēc krāsošanas un gaidīt, līdz izžūs, ietin rulli pārtikas plēvē. Nākamajā dienā noņem plēvi un turpini sienas krāsošanu.

Izmanto špakteļlāpstiņu

Kad darbs pabeigts, ar špakteļlāpstiņu no ruļļa izspied palikušo krāsu. Uzmanīgi velc lāpstiņu gar rulli, ietecinot krāsu atpakaļ bundžā. Jo mazāk krāsas būs uz ruļļa, jo vieglāk to varēs nomazgāt.

Foto: Pexels

Liec lietā veļas mīkstinātāju

Beidzot krāsot sienas, nemet ārā izlietotos ruļļus, bet saglabā izmantošanai citreiz. Spainī sajauc siltu ūdeni ar pusglāzi veļas mīkstinātāja un iemērc tajā rulli uz 15 minūtēm. Tas samazina virsmas lipīgumu un atvieglo krāsas izmazgāšanu no ruļļa. Pēc tam ņem rulli ārā un noskalo ar siltu, tekošu ūdeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu