Rīgā par vairākiem uzbrukumiem sievietēm aizturēts bīstams noziedznieks (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietums; ilustratīvs foto.
Cietums; ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

21. februārī Valsts policija aizturēja vīrieti, kurš bija sadūris savu māti. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka pēc mātes saduršanas tajā pašā vakarā aizdomās turētais uz ielas Rīgā bija uzbrucis vēl četrām sievietēm. Šīs personas pratināšanas laikā uzbrukumu piedzīvoja arī Valsts policijas jaunākā inspektore – aizturētais pēkšņi pielēca kājās un stipri iesita policistei pa seju, nodarot smagus miesas bojājumus.

Ļaundaris tika nogādāts izolatorā, kur viņš tajā pašā dienā iesita arī izolatora darbiniekam. Saistībā ar notikušo pret šo personu sākti kriminālprocesi un viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Naktī uz 21. februāri Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizdomās par kādas sievietes saduršanu aizturēja viņas dēlu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 20. februāra vakarā sieviete bija sākusi audzinoša rakstura pārrunas ar dēlu, pēc kā viņš kļuvis agresīvs un ar nazi viņu sadūris. Savainotā māte aizbēga no dzīvokļa, lai lūgtu palīdzību savai radiniecei blakus dzīvoklī. Par notikušo tika paziņots policijai. Pa to laiku minētais vīrietis bija devies projām no notikuma vietas.

Pēc vīrieša aizturēšanas Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemta informācija arī no citām sievietēm, kurām vīrietis tovakar uzbrucis. Cietušās ziņoja, ka svešinieks Rīgā uz ielas viņām pienācis klāt un sitis pa seju. Vienā gadījumā uzbrukts no mugurpuses.

21. februāra rītā nopratināšanas laikā uzbrukumu piedzīvoja arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa jaunākā inspektore. Inspektorei pratinot aizdomās turēto, viņš piepeši pielēca kājās un trieca dūri viņai sejā. Uzreiz pēc tam noziedznieks iesita vēl vienu reizi. Policisti varmāku neitralizēja, piespiežot pie zemes. Ar smagiem miesas bojājumiem, tostarp lauztu vaiga kaulu, policiste tika nogādāta slimnīcā.

Aizturētais ir dzimis 1997. gadā un iepriekš sodīts par narkotisko vielu neatļautu lietošanu un glabāšanu, huligānismu un zādzību nelielā apmērā. Arī aizturēšanas brīdī viņš, iespējams, bija narkotisko vielu ietekmē.

Jāpiemin, ka arī pēc nogādāšanas Valsts policijas izolatorā Čiekurkalnā aizturētais iesita izolatora darbiniekam.

Pret aizdomās turēto vīrieti saistībā ar uzbrukumu policistei ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta 1. daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Savukārt par uzbrukumu savai mātei un dažāda smaguma miesas bojājumu nodarīšanu vismaz četrām sievietēm, kā arī par uzbrukumu otram varas pārstāvim ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, 116. panta, 125. panta pirmajā daļā, 269. panta 1. daļā minētajām noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Saskaņā ar Krimināllikumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas minēts Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, 116. pantā, soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas minēts Krimināllikuma 125. panta 1. daļā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Cietusī policiste šobrīd turpina ārstēties medicīnas iestādē.

2019. gada 22. februārī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa piemēroja vīrietim drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs norāda: “Policisti, rūpējoties par sabiedrības drošību, sevi pakļauj veselības un pat dzīvības apdraudējumam. Nekad nevar zināt, kas notiek ļaundara prātā. Mums jādara viss, lai šādos ārkārtas gadījumos uzbrucēji tiktu saukti pie atbildības pēc vislielākās likuma bardzības.”

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu