Vibrējošs pedālis un "melnā kaste" būs daļa no jauno auto drošības aprīkojuma (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/ScanPix. TVNET kolāža

Aizvadītajā nedēļā Eiropas parlamentā tika atbalstīts ierosinājums, kā paaugstināt automašīnu drošības līmeni. Ja likumprojekts tiks apstiprināts, nākotnē jaunajiem, Eiropā tirgotajiem auto būs akseleratora pedālis, kas vibrēs, tiklīdz būs pārsniegts atļautais braukšanas ātrums. Tāpat izmaiņu likumprojektā iekļauts punkts, ka visiem jaunajiem transporta līdzekļiem jābūt uzstādītai tā dēvētajai melnajai kastei. 

Saskaņā ar likumprojektu nākotnē mašīnās jāuzstāda virkne sistēmu, kas ceļ autobraukšanas vispārējo drošības līmeni.

To vidū varētu būt tādi elementi, kas brīdina par vadītāja uzmanības zudumu, miegainību, sensori vai kamera, kas palīdz izvairīties no negadījuma, braucot atpakaļgaitā, unificēta iespēja auto aprīkot ar alkoslēdzeni jeb iekārtu, kas neļauj mašīnu iedarbināt cilvēkam reibumā, aizmugurējie lukturi, kas mirgo īpaši straujas bremzēšanas laikā, kā arī braukšanas datu ieraksta ierīce, kas sniegtu nepieciešamo informāciju satiksmes negadījuma cēloņu meklēšanā, vēsta Postimees.ee.

>>Ar šiem gadžetiem autobraukšana kļūs vieglāka un drošāka

Tāpat paredzams, ka jaunajos auto par obligātu aprīkojumu kļūs sistēma, kas brīdina par neapzinātu izbraukšanu no joslas, kā automātiskā ārkārtas bremzēšana.

Likumprojekts arīdzan paredz, ka kravas auto un autobusi būs apgādāti ar iekārtām, kuras palīdzēs mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus - gājējus un velobraucējus - pamanīt arī tad, kad viņi atrodas attiecīgā transportlīdzekļa tuvumā, taču ārpus šofera redzeslauka.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu