Pētījums: augi var samazināt risku saslimt ar gripu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nav noslēpums, ka augi ir lielisks palīgs garastāvokļa uzlabošanai un gaisa attīrīšanai, tie ir dzīvi organismi, par kuriem visvienkāršāk parūpēties. Viss, kas nepieciešams, ir ūdens, saules gaisma, minimāla mēslošana un aprūpe. Tomēr arī augi mums atmaksā ar rūpēm par mums.

Britu tabloīds Popsugar ziņo, ka augi arī samazina risku saaukstēties – lūk, kāpēc. Augu radītā iztvaikošana ir process, kas mazina gripas un citu vīrusu izplatību. Ūdens no augu saknēm un lapām iztvaiko no niecīgām porām kā sīkas tvaika tērcītes, kas paaugstina mitruma līmeni mājās. Augi arī uzsūc toksīnus un tos neitralizē.

Foto: Unsplash

Rietumvirdžīnijas universitātes 2013. gada pētījumā noskaidrots, ka lielāks mitruma līmenis tieši aizkavē gripas vīrusa izplatīšanos, pretēji tam, kā tika uzskatīts agrāk. Universitātes pētnieki atklāja, ka telpās ar 40% gaisa mitrumu gripas vīrusi gaisā izplatās lēnāk, samazinās to izturība. Savukārt sausākā gaisā gripas vīrusa pilieni izplatās ātrāk un lidinās ilgāk. Tas nozīmē, ka sausā gaisā saslimšana ar gripu notiek straujāk.

Foto: Unsplash

Ņemot vērā, ka augiem piemīt gaisu mitrinošas un attīrošas īpašības, tie samazina risku saslimt ar gripu. Britu augu izplatītāja “The Sill” pētnieks iesaka mājoklī turēt vismaz trīs lielākus istabas augus – jo vairāk būs augu, jo sabalansētāks būs telpas mitruma līmenis. Visefektīvāk māju mitrinās arekas palma, gumijkoks un spatifīlas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu