Kur tagad ir slavenais Igaunijas vilks?

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni - taču tas patiesībā izrādās vilks
Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni - taču tas patiesībā izrādās vilks Foto: Publicitātes foto

No ledainas upes Igaunijā izglābtais vilks, ko glābēji sākumā noturēja par suni, kopš palaišanas atpakaļ mežā ir mērojis jau apmēram 70 kilometrus un tagad atrodas Raplas apriņķa meža biezokņos, vēsta portāls "Postimees".

"Viņš atrodas 70 kilometru attālumā no vietas, kur viņu palaida brīvībā," žurnālistiem pastāstīja vides aizsardzības aģentūras speciālists Marko Kjubarseps. 

Viņš pastāstīja par 25.februāra datiem - jaunāku informāciju Kjubarseps neizpauž, lai nu jau visā pasaulē slaveno vilku neietu meklēt vietējie iedzīvotāji.

Pirms palaišanas brīvībā vilkam tika aplikta kaklasiksna ar izsekošanas ierīci. Tā 24 reizes diennaktī pārraida informāciju par vilka atrašanās vietu.

Kjubarseps atklāj, ka vilks pirmās pāris dienas, visticamāk, pavadījis šoka stāvoklī, jo šajā laikā pārvietojās vien apmēram puskilometra rādiusā. Vēlāk vilks uzņēma kursu uz ziemeļiem un sāka mērot lielākus attālumus.

Vides aizstāvjiem joprojām nav zināms, no kurienes vilks nācis. Taču viena no versijām vēsta, ka vilcēns varētu būt "imigrants" no Latvijas.

Ļoti ticama ir versija, ka vilcēna vecākus nošāvuši mednieki. Domājams, ka nepilnu gadu vecais vilks iekūlās nelaimē tieši tāpēc, ka nebija no vecākajiem vilkiem iemācījies, kā izdzīvot.

Stāsts par trīs igauņu izglābto suni, kas beigās tomēr izrādījās vilks, apšalca teju visu pasauli. Par šo notikumu vēstīja raidorganizācijas BBC portāls, kurā tā kādu laiku bija starp lasītākajām ziņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu