Kalvītis: Negrasāmies naturalizēt ārzemniekus, lai pastiprinātu Latvijas hokeja izlasi (6)

Lielā intervija
Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija Hokeja federācija (LHF) sporta veida nākotni arī turpmāk balstīs uz saviem resursiem un vietējo spēlētāju attīstību, neizmantojot tik populāro iespēju naturalizēt ārzemju hokejistus, tā viesošanās laikā TVNET Sporta nodaļas redakcijā sacīja LHF prezidents Aigars Kalvītis. Ar viņu arī pārrunājām dažādas šībrīža aktualitātes vietējā hokeja virtuvē, arī lielu ažiotāžu izsaukušo Krievijas pilsoņa Oskara Bārtuļa publiski pausto vēlmi atgriezties Latvijas valstsvienībā.

Hokeja skatuves aizkulisēs ne reizi vien dzirdēts, ka kāds meistarīgs Rīgas "Dinamo" komandas viesspēlētājs varētu saņemt Latvijas pasi un pastiprināt Latvijas izlasi. Līdz šim gan nekas tāds nav noticis. Šādas runas aktualizējās vēl Kirovam Lipmanam vadot LHF. Pašreizējais organizācijas prezidents Kalvītis TVNET apstiprināja, ka šobrīd neplāno naturalizēt citās valstīs dzimušus hokejistus.

"Teorētiski šādu iespēju nevar izslēgt. Latvijā ir pieteikami daudz hokejistu, kuri nākotnē stiprinās izlasi. Mums ir daudz latviešu izcelsmes hokejistu, kuri ikdienā dzīvo ASV vai Kanādā. Viņus gan mēs nākotnē vēlētos piesaistīt Latvijas izlasēm. Piesaistīt kādu bez latviskām saknēm neplānojam," pastāstīja LHF prezidents.

LHF prezidents Aigars Kalvītis (no labās) un TVNET Sporta nodaļas redaktors Mārtiņš Kļavenieks.
LHF prezidents Aigars Kalvītis (no labās) un TVNET Sporta nodaļas redaktors Mārtiņš Kļavenieks. Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sarunas laikā skārām arī sensitīvo Oskara Bārtuļa jautājumu. Hokejists, kurš 2018.gadā pieņēma Krievijas pilsonību un atteicās spēlēt Latvijas izlasē, pagājušajā nedēļā pauda vēlmi atgriezties dzimtenes valstsvienībā.

"Pagaidām no Bārtuļa kunga neesam saņēmuši oficiālu iesniegumu, kurā būtu apstiprināta vēlme atgriezties Latvijas izlasē. Gribētu uzsvērt, ka komandu komplektē galvenais treneris [Bobs Hārtlijs]. Viņš izvēlas tos, ar kuriem gatavs iet izšķirošajās kaujās. Mūsu rīcībā ir tikai Bārtuļa iesniegums par atteikšanos pārstāvēt izlasi. Kamēr nav cita iesnieguma, mēs šo jautājumu nemaz nevaram izskatīt. Šobrīd viņam durvis uz izlasi ir ciet," situāciju skaidroja Kalvītis.

Vēl intervijas laikā LHF vadītājs pastāstīja, kāpēc, viņaprāt, Rīgas "Dinamo" ir Latvijas hokeja balsts, kādi ieguldījumi jāveic "Arēnā Rīga" līdz 2021.gada pasaules čempionātam, kā arī apliecināja, ka sāga ap Laura Dārziņa līguma apdrošināšanu ir gandrīz noslēgusies.

Kalvītis arī pastāstīja, ka LHF ir līgums ar Nacionālo hokeja līgu (NHL), bet Latvijas puse nesaņems finansējumu par Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera spēlēšanu pasaules hokeja Mekā. Sarunas fragmentu ar atbildi uz šo jautājumu var noskatīties šeit.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu