Rīgas dome atbalsta vienas skolas slēgšanu un vairāk nekā 15 izglītības iestāžu apvienošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome trešdien atbalstīja Rīgas izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanas pasākumus, kas paredz slēgt vienu skolu, apvienot astoņas vispārizglītojošās skolas, kā arī apvienot vairākas pirmskolas, interešu izglītības centrus un divas sporta skolas.

Lēmums paredz Rīgas Ezerkrastu pamatskolas apvienošanu ar Rīgas Juglas vidusskolu, Rīgas 60.vidusskolas apvienošanu ar Rīgas Klasisko ģimnāziju un Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra pievienošanu Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai, vienlaikus nododot pirmsskolas izglītības vajadzībām ēku Stokholmas ielā 24. Tāpat paredzēts apvienot arī Rīgas 94.vidusskolu ar Rīgas Ziepniekkalna sākumskolu. Mācības gan arī turpmāk notiks šo skolu pašreizējās telpās.

Domes pieņemtās izmaiņas paredz Rīgas 153.pirmsskolas izglītības iestādi apvienot ar Rīgas 4.speciālo internātpamatskolu, bet Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi "Sapņudārzs" ar Strazdumuižas internātvidusskolu - attīstības centru vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem.

Tāpat pieņemts lēmums apvienot Rīgas 162.pirmsskolas izglītības iestādi "Saulīte" un Rīgas 145.pirmsskolas izglītības iestādi, piešķirot tai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Pienenītes" nosaukumu. Rīgas 139.pirmsskolas izglītības iestāde tiks apvienota ar Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi "Mārītes", piešķirot nosaukumu - Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Bizmārītes". Arī pēc iestāžu apvienošanas, pirmsskolas grupas darbosies iestāžu pašreizējās ēkās.

Akceptētais plāns paredz arī Rīgas 29.vidusskolas slēgšanu un tās izglītības programmas nodošanu Rīgas 46.vidusskolai, kas atrodas Vecmīlgrāvī un kura apkaimē ir pieejama plaša interešu, kā arī profesionālās ievirzes mūzikas izglītība.

Lai nodrošinātu plašākas iespējas interešu izglītības programmu realizācijai, iecerēts pilnveidot arī bērnu un jauniešu interešu centrus (BJC). Tiks apvienoti BJC "Altona", "Kurzeme" un "Zolitūde". BJC "Mīlgrāvis" apvienosies ar BJC "Laimīte", bet BJC "Bolderāja" apvienosies ar Rīgas 19.vidusskolu. Bērnu un jauniešu vides izglītības centru "Rīgas Dabaszinību skola" tiks apvienots ar Rīgas Jauno Tehniķu centru, taču nodarbības tikts turpinātas līdzšinējās telpās.

Apvienots tiks arī Bērnu un jaunatnes sporta skola "Rīdzene" un Rīgas 3.Bērnu un jaunatnes sporta skola, saglabājot līdzšinējās nodarbību norises vietas.

Visas izmaiņas stāsies spēkā ar 2019.gada 1.septembri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu