''Facebook'' piekāpjas: drīzumā ļaus lietotājiem izdzēst visus savus datus (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sociālā portālā "Facebook" ''like'' poga.
Sociālā portālā "Facebook" ''like'' poga. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālā tīkla "Facebook" lietotājiem šogad tiks nodrošināta iespēja izdzēst visus viņu datus, lai gan "Facebook" par šādu iespēju paziņoja jau pērn.

"Facebook" finanšu direktors Deivids Vēners tehnoloģiju konferencē sacīja, ka sociālā tīkla uzņēmums plāno šogad nodrošināt "tīras vēstures" ("clear history") iespēju, par kuru bija paziņojis jau pērnā gada maijā, kad bija pievērsta pastiprināta uzmanība "Facebook" privātuma politikai.

Vēners neminēja konkrētu datumu, bet norādīja, ka "tīras vēstures" iespēja būs pieejama "vēlāk šajā gadā". Viņš atzīmēja, ka lietotāji ar savu datu izdzēšanu ietekmēs sociālā tīkla darbību reklāmas jomā.

"Es domāju, ka tas radīs traucēkļus mūsu spējām adresēt [reklāmas] tikpat efektīvi kā iepriekš," teica Vēners.

"Tomēr es domāju, ka mēs līdz šim esam spējuši relatīvi labi tikt ar to galā (..) Es teiktu, ka ainava noteikti mainās un virziens padara grūtāku izaugsmi un dod mazāku priekšstatu par to, kā tas patiesībā beigsies."

Šī pērn paziņotā iespēja ļaus lietotājiem redzēt, kuras lietotnes un vietnes sūta tīkla informāciju, izdzēst datus no sava konta un neļaut "Facebook" tos uzglabāt.

"Facebook" dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs toreiz rakstīja, ka šī iespēja nozīmēs to, ka lietotāji "spēs aizskalot savu vēsturi, kad vien to gribēs".

Par to tika vēstīts neilgi pēc ziņām, ka desmitiem miljonu "Facebook" lietotāju personīgos datus ir izmantojusi konsultāciju firma "Cambridge Analytica", kas strādāja Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņas labā.

Šis datu izmantošanas skandāls noveda līdz izmeklēšanām visā pasaulē un piespieda "Facebook" pārskatīt un mainīt savu rīkošanos ar lietotāju personīgajiem datiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu