Izraēla veikusi uzlidojumu "Hamas" pozīcijām Gazas joslā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Eurofighter" iznīcinātājs. Ilustratīvs attēls
"Eurofighter" iznīcinātājs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/Scanix

Izraēlas kara aviācijas reaktīvie iznīcinātāji trešdienas vakarā veikuši uzlidojumu palestīniešu kustības "Hamas" pozīcijām Gazas joslā, pavēstīja palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā valdošās partijas drošības jomas avoti.

Izšautas vismaz piecas raķetes, lai iznīcinātu vienu no partijas militārajiem objektiem netālu no Hānjūnisas anklāva dienviddaļā.

Nav ziņu, ka uzlidojumā kāds būtu ievainots, apliecināja Gazas joslas veselības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi.

Uzlidojums veikts neilgi pēc tam, kad Gazas joslas aktīvisti bija palaiduši Izraēlas dienviddaļas virzienā gaisa balonus ar spridzekļiem, teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

Viena balona spridzekļi eksplodējuši virs mājām Aškolā, Izraēlas dienvidos, un tā rezultātā nodarīti bojājumi dažiem logiem, tomēr arī šajā incidentā ievainoto nav.

Palestīniešu aktīvisti oktobrī atsāka laist balonus ar spridzekļiem no Gazas joslas uz Izraēlas dienvidiem iknedēļas protestos.

Ar šo demonstrāciju rīkošanu palestīnieši centās vērst spiedienu pret Izraēlu, lai panāktu, ka tā izbeidz 12 gadus īstenoto Gazas joslas blokādi.

Trešdien "Hamas" politbiroja priekšsēdētājs Ismails Hanija atgriezās Gazas joslā pēc vizītes Kairā, kur viņš uzturējās ar augsta ranga "Hamas" biedru delegāciju.

"Vizīte Kairā bija auglīga," sacīja "Hamas" vadības pārstāvis Halils al Haja, vienlaikus paužot cerību, ka ievēros reģiona miera plānu, kas panākts ar Ēģiptes starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu