Grupas "Līvi" dibinātājs Juris Pavītols 70 gadu jubileju atzīmēs ar lielkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris Pavītols
Juris Pavītols Foto: publicitātes

6. maijā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks mūziķa Jura Pavītola 70 gadu jubilejas koncerts “Starp debesīm un zemi”, informē rīkotāji.

Koncertā piedalīsies viņa draugi un domubiedri - dziedātāji Ieva Akuratere, Igo, Ingus Ulmanis, aktieris Juris Bartkevičs, komponists Mārtiņš Brauns, mūziķi Aivars Hermanis, Vilnis Krieviņš, Ritvars Knesis, Valdis Skujiņš, Raimonds Gabaliņš, blūzmenis Ainars Pūpols, Juris Volkovs, Norlands Millers, Linards Tiļugs, Helmūts Audars, Matīss Pavītols, grupa „Saime” ar Ināru Rubīnu un Andri Riekstiņu, pūtēju grupa, Priekules mūzikas un mākslas skolas vokālais ansamblis, Lejaskurzemes simfoniskais orķestris (diriģents Mārtiņš Bergs). Koncerta sākums – plkst.19.

Kā teic pats gaviļnieks, ar šo koncertu būs iespēja caur viena autora darbiem ieskatīties Liepājas un nedaudz arī Latvijas pop un rokmūzikas attīstībā jau no 70. gadu sākumiem, ar pirmajām grupas “Līvi” (līdz pat 1980. gadam grupa ar dažiem izņēmumiem spēlēja tikai Jura Pavītola dziesmas) mīlas balādēm, rokbalādēm, dziesmu cikliem, aizliegtām un vienkārši izpildīt neieteicamām dziesmām, arī Pavītola aranžētās un ātri aizliegtās Imanta Kalniņa pirmās latviešu rokoperas “Ei, jūs tur!” fragmentiem, ko izpildīs toreizējie Liepājas teātra aktieri Ieva Akuratere un Juris Bartkevičs, tolaik apspiestā Mārtiņa Brauna “Vieglprātīgajiem ritmiem” (ko kopā ar “nevēlamā” Jura Kulakova dziesmām uzspiedīs LĪVI).

Pēc Jura Pavītola atlaišanas no paša dibinātas grupas viņš Valmieras pusē nodibināja grupu “Saime” (1983 – 1988) un turpina sociālu un nacionālpolitisku dziesmu rakstīšanu, līdz ar to reti tiekot populārajās ikgadējās “Mikrofona” aptaujās (gandrīz sešu pastāvēšanas gadu laikā “Saime” “Mikrofona” aptaujā piedalījās divreiz, iegūstot 13. un 7. vietu). Atmodas laikā liepājnieks dzejnieks Olafs Gūtmanis tieši Jurim uzdāvināja tekstus, un šie skaņdarbi tika spēlēti LTF (Latvijas Tautas fronte) pasākumos, Jura dibinātās kapelas koncertos, taču tās darbība tiek pārtraukta pēc viena dalībnieka bojāejas autokatastrofā.

Saime "Princesīte".

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu