Modernisma dzejnieci Montu Kromu pieminēs ar dzejkoncertu un krājuma izdošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Monta Kroma
Monta Kroma Foto: lulfmi.lv

Literatūras un filozofijas interneta žurnāls "Punctum" jau trešo reizi maija beigās organizēs literatūras festivālu, kas šogad būs veltīts spilgtai latviešu modernisma dzejniecei Montai Kromai (1919–1994).

Lai gan dzejniece Monta Kroma ir viena no novatoriskākajām modernisma dzejas pārstāvēm un, iespējams, nozīmīgākā 20. gadsimta urbānās dzejas autore latviešu literatūrā, mūsdienās viņas daiļrade ir maz pētīta un aktualizēta. Tāpēc žurnāls no 20. līdz 30. maijam piedāvās plašu viņai veltītu pasākumu programmu. Festivāla kulminācijā norisināsies starpdisciplināra pastaiga "Montas nakts" ar Māras Ķimeles režisētu dzejkoncertu, kurā piedalīsies aktieri Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Jana Čivžele, mūziķe Alise Joste, grupas "Sigma", "Zāle", "Ezeri" un "JUUK".

"Punctum" festivālā "Monta. Tu. Monta. Es" notiks arī krājuma "Monta Kroma. Re:" atklāšanas lasījumi, kurā mūsdienu autori iepazīstinās ar dzejoļiem, kas tapuši, iedvesmojoties no Kromas daiļrades, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta rīkotā konference Monta Kroma un padomju literatūra, kā arī eseju lasījumi par modernisma aktualitāti mūsdienās, Latvijas un Lielbritānijas sadarbības projekts "Divu pilsētu stāsti", pašmāju un ārvalstu prozas un dzejas lasījumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu