Hanojas "Fyre" festivāls? Sociālajos tīklos spriež par neveiksmi cietušo Trampa-Kima samitu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien negaidīti aprāvās ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna samita Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā. Nespējot panākt vienošanos par Ziemeļkorejas kodolatbruņošanos apmaiņā pret ekonomisko sankciju atcelšanu, abu valstu galvas atteicās no plānotajām kopīgajām pusdienām un vienošanās parakstīšanas ceremonijas. Sociālajos tīklos samits izpelnījies pat salīdzinājumus ar bēdīgi slaveno "Fyre" mūzikas festivālu.

Tramps preses konferencē sacīja, ka Ziemeļkoreja vēlējusies panākt pilnīgu sankciju atcelšanu. "Dažreiz ir jāatkāpjas. Šis bija viens no tiem gadījumiem."

Starptautisko attiecību žurnāla "Diplomat" žurnālists Ankits Panda ceturtdien notikušo salīdzināja ar "Fyre" festivāla fiasko. Zināmas līdzības ir - daudzi cilvēki sabraukuši uz pasākumu, kas beigās nemaz nenotiek, un beigās tiek pie šaubīga izskata maizītes.

Citi dalījās ar video, kuros aizbraukšanas laikā Kima auto pavada viņa slavenie skrienošie miesassargi.

Sociālajos tīklos pagozējās arī klātais pusdienu galds, pie kura ceturtdien tā arī neviens nesēdās.

Pēc Trampa un Kima pēkšņās aizbraukšanas no samita vietas lielā apjukumā bija žurnālisti, kuri ziņoja par samitu. Šāda rinda izveidojās pie viesnīcas, kur Tramps sniedza preses konferenci: 

Pirms samita sociālajos tīklos izskanēja Trampam adresēti aicinājumi neaizmirst par amerikāņu studenta Oto Vormbīra lietu. Vormbīru par propagandas plakāta nozagšanu Phenjanā ieslodzīja Ziemeļkorejas cietumā. Pēc 18 mēnešu ieslodzījuma Vormbīru nogādāja atpakaļ uz ASV, kur viņš drīz pēc tam nomira. Ziemeļkoreju vaino amerikāņa spīdzināšanā.

Ceturtdienas preses konferencē Tramps sacīja, ka ticot Kima "godavārdam", ka viņš neko par Vormbīra spīdzināšanu neesot zinājis.

Tramps izpelnījās kritiku par savu sniegumu Hanojas un citos iepriekšējos samitos.

Taču citi uzteica Trampa spēju atteikties no neizdevīgas vienošanās.

Pavisam neilgi pēc samita pārtraukšanas Trampu Hanojā jau gaidīja oficiālā lidmašīna, ar ko viņš atgriezīsies ASV.

Hanojā tikmēr briest īsta vētra.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu