"Daimler" un BMW sadarbosies autonomās braukšanas tehnoloģiju izstrādē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMW izpilddirektors Haralds Krīgers un Daimler AG izpilddirektors Dīters Ceče
BMW izpilddirektors Haralds Krīgers un Daimler AG izpilddirektors Dīters Ceče Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas autobūves uzņēmumi "Daimler" un BMW ceturtdien paziņoja par sadarbības izveidi, lai izstrādātu autonomās braukšanas un autovadītāju asistentu sistēmas.

Abi autoražotāji noslēguši ilgtermiņa stratēģisku sadarbību, lai līdz aptuveni 2025.gadam nodrošinātu plaši pieejamas nākamās paaudzes tehnoloģijas, teikts abu uzņēmumu paziņojumā.

"Daimler" un BMW plāno vispirms koncentrēties uz tā dēvētā trešā un ceturtā līmeņa autonomās vadības sistēmām. Tādējādi šīs tehnoloģijas sākotnēji piedāvās braukšanas un automašīnas novietošanas asistentu sistēmas, kā arī ierobežotu autonomo vadību uz lielceļiem.

Abi uzņēmumi gan aplūkos arī iespējas paplašināt savu sadarbību, lai aptvertu arī augstāka līmeņa automatizāciju pielietojumam gan uz lielceļiem, gan pilsētās.

Kā vēstīts, "Daimler" un BMW pagājušajā nedēļā paziņoja, ka investēs miljardu eiro, lai apvienotu un paplašinātu to kopbraukšanas pakalpojumus "Car2Go" un "DriveNow", nākotnē piedāvājot plašus mobilitātes pakalpojumus, tostarp elektriskajiem automobiļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu