Krāpnieki iedzīvotājiem piedāvā iegādāties nesamērīgi dārgus dūmu detektorus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls.
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) šodien ziņots, ka vairākiem iedzīvotājiem piedāvāts iegādāties dūmu detektoru par 80 līdz 100 eiro, lai gan oficiālās tirdzniecības vietās vienkāršākie modeļi maksā līdz desmit eiro, informē VUGD.

VUGD aicina iedzīvotājus neizmantot šo piedāvājumu un dūmu detektorus iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās, kur vienkāršākie to modeļi maksā no pieciem līdz desmit eiro.

Dūmu detektors ir viens no lētākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā laikus pamanīt izcēlušos ugunsgrēku un pasargāt savu dzīvību un īpašumu no postošas ugunsnelaimes, atgādina glābēji.

Iegādājoties dūmu detektoru, jāpievērš uzmanība tam, lai uz tā korpusa būtu "CE" marķējums un informācija par detektora atbilstību Eiropas standartam "EN 14604".

VUGD pieredze liecina, ka lielākoties mājokļos, kuros izcēlušies ugunsgrēki, nav bijuši uzstādīti dūmu detektori. Savukārt tajos mājokļos, kur bija dūmu detektori, nelaime tika pamanīta savlaicīgāk un cilvēki spēja izglābties un operatīvāk izsaukt ugunsdzēsējus.

Ugunsdrošības noteikumi nosaka, ka dūmu detektori obligāti būs jāuzstāda mājokļos no 2020.gada 1.janvāra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu