Policija noskaidrojusi NBS helikoptera pilota apžilbinātāju (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Helikopters. Ilustratīvs attēls
Helikopters. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Valsts policija noskaidrojusi vīrieti, kurš nedēļas nogalē naktī ar interneta veikalā iegādātu lāzera ierīci apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku helikoptera pilotu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē.

Aizkraukles iecirkņa policisti noskaidrojuši, ka pārkāpējs ir 1978.gadā dzimis Sunākstes pagasta iedzīvotājs.

Vīrietis paskaidrojis, ka ierīci brīvi pieejamā veidā iegādājies interneta veikalā un gribējis pārbaudīt lāzera darbību. Vīrietis apzinās, ka rīkojies neapdomīgi, un savu rīcību nožēlo.

Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un viņam draud 300 līdz 700 eiro liels sods.

Kā vēstīts, pagājušajā piektdienā un sestdienā pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta lūguma Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters divas reizes tika iesaistīts gaisa medicīniskajā transportēšanā, pārvedot kritiski smagus pacientus no Daugavpils uz Rīgu, informēja NBS.

Abas lidojuma reizes, tam lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā tika raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem veikt dienesta pienākumus.

"Gaisa medicīniskā transportēšana, kad cilvēka dzīvībai izšķiroša ir katra sekunde, ir ārkārtīgi svarīga sociāli atbildīga funkcija, ko Nacionālie bruņotie spēki veic sadarbībā ar Specializētās medicīnas centra mediķiem. Tāpēc aicinu sabiedrību respektēt un ar atbildību izturēties pret dienestu darbu, neapdraudot lidojumu drošību," uzsvēra NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu