Krievijas tiesa atsakās atbrīvot no apcietinājuma amerikāņu uzņēmēju Kalvi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tiesa ceturtdien noraidīja lūgumu atbrīvot no apcietinājuma krāpniecībā apsūdzēto amerikāņu uzņēmēju, investīciju kompānijas "Baring Vostok" dibinātāju Maiklu Kalvi.

Maskavas pilsētas tiesa nolēma atstāt spēkā Krievijas galvaspilsētas Basmannijas rajona tiesas lēmumu noteikt Kalvi drošības līdzekli apcietinājumu līdz 13.aprīlim.

Kalvi advokāti bija lūguši tiesu noteikt Kalvi citu drošības līdzekli - parakstu par neizbraukšanu, drošības naudu vai mājas arestu.

Jau ziņots, ka izmeklētāji Krievijā Kalvi izvirzījuši apsūdzības par liela apmēra krāpšanu, kas veikta organizētā grupā. Par šīm apsūdzībām var tikt piespriests cietumsods līdz desmit gadiem.

Kalvi ir viens no sešiem cilvēkiem, kas apcietināti saistībā ar izmeklēšanu par 2,5 miljardu rubļu (33 miljonu eiro) izkrāpšanu no bankas "Vostočnij".

Kalvi norādījis, ka pret viņu vērstās apsūdzības saistītas ar nesaskaņām ar akcionāriem, un viņš savu vainu noliedz.

Krievijas biznesa ombudsmens Boriss Titovs izteicies, ka Kalvi noteiktais drošības līdzeklis apcietinājums ir pārāk stingrs un nosaucis to par nelikumīgu. Viņš paudis viedokli, ka būtu pieticis ar mazāk stingru drošības līdzekli - mājas arestu.

"Baring Vostok" ir investīciju kompānija, kas specializējas ieguldījumos Krievijā un NVS valstīs. 25 darbības gados tā ieguldījusi tādos Krievijas uzņēmumos kā "Vimpelkom", "STS Media" un "Jandeks".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu