Ļašenko: LFF ārkārtas kongress nebija kļūda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vadims Ļašenko (no kreisās)
Vadims Ļašenko (no kreisās) Foto: Latvijas Futbola federācija

Ceturtdien notikušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongress nebija kļūda, uzskata pašreizējās organizācijas vadības opozicionārs Vadims Ļašenko.

Pēc Ļašenko iniciatīvas LFF tika iesniegts iesniegums, kurā vairāki organizācijas biedri pauda neapmierinātību ar prezidenta Kaspara Gorkša un vadības paveikto kopš pagājušā gada kongresa, kad federācija tika pie jauna vadītāja. Līdz ar to tika sasaukts LFF ārkārtas kongress, lai balsotu par Gorkša gāšanu, taču viņš savu amatu saglabāja pārliecinoši.

"Kasparam ir jārunā ar visiem, kas viņu neatbalstīja. Tas būs grūti, bet prezidentam ir jābūt visiem, nevis tikai tiem, kas viņu atbalsta. Viņam vajag domāt, kā sadarboties ar visiem - telpu futbolu, pludmales futbolu un klubiem, kas viņu neatbalsta. Ir jāapsēžas pie viena galda un jādomā, kā attīstīt futbolu. Esmu vienmēr gatavs strādāt ar visiem, to neesmu slēpis," žurnālistiem pauda Ļašenko, kurš pērn Gorkšam zaudēja LFF prezidenta vēlēšanās.

Ļašenko arī teica, ka kongresā neesot bijis vajadzīgās atmosfēras, turklāt tā arī netika apspriesti jautājumi par budžetu un bēdīgi slaveno Oļegu Gavrilovu.

"Ja biedri jutīs, ka nepieciešams ārkārtas kongress, viņi to var ierosināt. Tas nav manā kompetencē, jo neesmu LFF biedrs. Neuzskatu, ka šis kongress bija kļūda. Tas bija labs brīdis, lai runātu ar biedriem un lai katrs var izstāstīt savas problēmas," uzskata Ļašenko, kurš ir arī Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents.

Trešdien publiski parādījās informācija par veiktu audioierakstu, kurā Gorkšs dzirdams kopā ar Gavrilovu, kurš par manipulācijām ar spēļu rezultātiem ir diskvalificēts no Latvijas futbola. Šajā audio abi it kā vienojas par Gavrilova amnestiju un viņam vajadzīgu cilvēku pieņemšanu darbā LFF, bet pretī tiek apsolīta Gorkša kļūšana par federācijas prezidentu, tomēr tiek apšaubīts šī ieraksta autentiskums.

Gorkšs gan kategoriski noliedz jebkādu vienošanos un norāda, ka nekomentēs falsificētus ierakstus.

"Grūti teikt, kāpēc neviens no biedriem nerunāja par audioierakstiem. Domāju, tie ieraksti ir īsti un tikšanās pirms kongresa bijusi īsta. Man grūti komentēt, vai viņa paraksts uz vēstules bijis īsts. Ja manā rīcībā būtu šie audioieraksti, labprāt nodotu tām struktūrām, kas par to atbild," pauda Ļašenko. Viņa rīcībā nemaz neesot šo ierakstu, lai gan tieši viņš vairākus LFF cilvēkus aicinājis tos noklausīties.

Ceturtdien LFF biedriem 87 balsoja pret Gorkša atstādināšanu no prezidenta amata, 42 bija par, bet četri atturējās. Ārkārtas kongresā bija sanākuši 133 biedri, bet, lai lēmums par Gorkša atbrīvošanu no LFF prezidenta amata stātos spēkā, bija nepieciešamas vismaz 68 balsis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu