"Saskaņa" publisko pilno kandidātu sarakstu EP vēlēšanām (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs.
Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Saskaņas" līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs Rīgas mērs un partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), bijušais Rīgas vicemērs, pašreizējais galvaspilsētas domes deputāts Andris Ameriks (GKR) un Saeimas deputāts Boriss Cilevičs (S).

Tālāk "Saskaņas" valdes šodien apstiprinātajā vēlēšanu sarakstā seko Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova, Daugavpils domes deputāts Valērijs Kononovs, kā arī vēl divi "Gods kalpot Rīgai" pārstāvji - Rīgas domes deputāts Dainis Turlais un filoloģe, bijusī Rīgas domniece Ausma Cimdiņa.

Starp EP kandidātiem būs arī Saeimas deputāts Jānis Krišāns, bijušie parlamentārieši Zenta Tretjaka un Aleksandrs Jakimovs, Liepājas domes deputāte Gaļina Skorobogatova, vairāku Ventspils domes komisiju dalībnieks Aleksejs Medvedevs, juriste Inese Tenberga, Rīgas Sociālā dienesta galvenā speciāliste lietvedības jomā Veronika Beluza, Grigorijs Zubarevs un bijušais Saeimas deputāts Andris Morozovs.

"Saskaņas" valdes lēmums gan nebija vienbalsīgs, lai arī "Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA balsojumu raksturoja kā "gana monolītu". Ušakovs šajā sanāksmē esot izklāstījis savus argumentus un jautājumus arī esot uzdevuši valdes locekļi.

Urbanovičs arī norādīja, ka valdes sēdē nav spriests par nākamo Rīgas domes vadību. Viņš sacīja, ka to partija darīšot pēc EP vēlēšanām, maija beigās.

Ušakovs jau iepriekš, skaidrojot savu lēmumu kandidēt uz eiroparlamentu, pauda, ka viņa mērķis EP būšot aizstāvēt rīdzinieku tiesības. Otrdien atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Ušakovs gan nevarēja precīzi iezīmēt, kādas tieši darbības EP plāno veikt, lai pašvaldības iedzīvotāju tiesības aizstāvētu. "Ļaujiet man sagatavot precīzu un pilnvērtīgu veicamo darbu programmu, ar kuru noteikti iepazīstināšu gan sabiedrību, gan žurnālistus," teica politiķis.

"Es nebaidos no tā, kas mani sagaidīs nākamo trīs mēnešu laikā. Tie varētu būt smagākie mēneši manā politiskajā karjerā. Taču tas ir mans pienākums saglabāt visu, kas ir paveikts un neļaut to izlaupīt citiem. Šajā situācijā mans izaicinājums ir aizstāvēt ne tikai Rīgu, bet arī Daugavpili, Rēzekni, Liepāju un citas pašvaldības, jo visas reformas tiek plānotas uz pašvaldību, un tātad - uz iedzīvotāju rēķina," klāstīja Ušakovs.

Iepriekš "Saskaņa" kā līderi EP vēlēšanām bija izvirzījusi deputātu Vjačeslavu Dombrovski. Kad par savu kandidēšanu EP vēlēšanās paziņoja Ušakovs, Dombrovskis mudināja atsaukt savu kandidatūru. Viņš EP vēlēšanās nestartēs, un vairāki "Saskaņas" biedri viņu minējuši kā potenciālu kandidātu partijas vadībai. Viņš gan iepriekš norādīja, ka par šo jautājumu vēl pāragri diskutēt.

"Saskaņas" valde ceturtdien arī nolēma, ka partijas kongress, kurā notiks arī vadības pārvēlēšana, notiks 8.jūnijā.

EP vēlēšanas gaidāmas maija izskaņā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu