Gorkšs sarunā ar TVNET: Latvijas futbolā uzlabosim atklātību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Latvijas Futbola federācija

Caurspīdība jeb atklātība Latvijas futbolā ir tas, ko var uzlabot un viennozīmīgi centīsies uzlabot Latvijas Futbola federācija (LFF), sarunā ar TVNET pēc ārkārtas kongresa sacīja organizācijas prezidents Kaspars Gorkšs, kurš balsojumā ieguva biedru atbalstu un saglabāja savu amatu.

TVNET: Šodien kongresā tev kādā brīdī krustojās ceļi ar Vadimu Ļašenko?

Gorkšs: Mēs sveicināmies, bet droši vien speciāli viens otram neskrienam virsū. Katram ir sava motivācija, savas ambīcijas - katrs mēs pēc saviem ētikas principiem mēģinām tās realizēt.

TVNET: Viņš pats sevi nesauc par iniciatoru šai pretošanās kustībai, bet tikai par atbalstītāju. Tu viņu dēvētu par iniciatoru?

Gorkšs: Manuprāt, bija preses konference, kurā viņš stāstīja, ka viņš ir šo parakstu vākšanas iniciators. Tomēr domāju, ka šobrīd tas nav būtiski. Tādā ziņā taisnība Krišjānim (Kļaviņam - viņš pērn bija trešais kandidāts LFF prezidenta vēlēšanās), ka demokrātijas pamatprincips ir - ka biedri var savākties un diskutēt par lietām. Tas mums ir svarīgi, lai šīs diskusijas turpmāk būtu balstītas uz patiesiem mērķiem. Lai tās nav balstītas kaut kādu savtīgu iemeslu dēļ. Mēs arī dzirdējām par aktualitātēm, kuras labprāt uzklausījām, un mūsu pārziņā ir tās labot. Ja šādām diskusijām, lai Latvijas futbols ietu uz priekšu, ir jārīko ārkārtas kongress, tad es domāju, ka man un manai komandai pret to nekas nebūtu pretī.

TVNET: Kas ir tas labais - sausais atlikums pēc šī kongresa?

Gorkšs: Domāju, ka ļoti pozitīvi ir tas, ka mēs principā redzējām, ka ļoti daudziem LFF biedriem rūp, kas notiek Latvijas futbolā. Ieradās gandrīz visi LFF reģistrētie biedri. Tas pierāda, ka mums ir ar entuziasmu apveltīti cilvēki, kuri ir gatavi strādāt Latvijas futbola labā. Mums kā LFF ir jādod maksimāls atbalsts, lai viņi to varētu darīt. Ja mēs runājam par šo caurspīdību jeb atklātību, tad tā tiešām ir lieta, kuru varam uzlabot un arī uzlabosim. Viennozīmīgi.

Šī kongresa iznākums ir kā akmens, kas novēlies man no sirds. Es tiešām esmu daudz priecīgās runāt par to, kas notiks jaunajā futbola sezonā. Tas ir daudz labāk nekā runāt par negodīgas spēles izpausmēm, nopludinātiem sarunas ierakstiem un viltotiem parakstiem. Vēlreiz varu pateikt paldies saviem darbiniekiem, kuri nesavtīgi strādāja trīs nedēļas, lai notušētu visus to netīrumus, kas tika mesti manā virzienā.

TVNET: Tu vērsīsies kādās tiesībsargājošās iestādēs par apmelošanu vai nepatiesas informācijas izplatīšanu?

Gorkšs: Šobrīd gribētu vismaz vienu dienu atpūsties, sakārtot savas domas un nokoncentrēt savu uzmanību uz to, kā turpināt strādāt. Konstruktīva kritika ir tā, kas mums ir jāņem vērā, tā no kuras jāmācās. Paldies tiem biedriem, kuri nobalsoja par mani. Ir vesels lērums tādu biedru, kuri man vēl ir jāpārliecina. Es un mana komanda ir cienīgi vadīt Latvijas futbolu. 

TVNET: Šā brīža Kaspars Gorkšs ir citādāks nekā vakardienas?

Gorkšs: Pirms trijām nedēļām viennozīmīgi biju citādāks. Ja mēs šajās skaistajās Latvijas Universitātes telpās varētu izveidot trieciena kursu politikas zinātnē, domāju šāda simulācija būtu izaugsmes pamats jebkuram topošajam politiķim (smejas). Ne tikai man, bet visai manai komandai tas bija liels pārbaudījums. Milzīgs paldies viņiem par tām ekstra stundām, kas viņiem bija jāpatērē no sava brīvā laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu