Ielūkojies Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrādē (2)

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alise Zariņa - filmas “Blakus” pirmizrāde
Alise Zariņa - filmas “Blakus” pirmizrāde Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 28. februārī, režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filma "Blakus" piedzīvojusi savu pirmizrādi. Filma Kinoteātrī "Splendid Palace" būs skatāma no 1. marta.

“Blakus” ir neierasta filma Latvijai, taču citur šis žanrs tiek apzīmēts kā neatkarīgais kino un arī kā ceļa filma (“road movie”). Tas ir attiecību stāsts, ko nevar ielikt ne romantiskas komēdijas, ne melodrāmas rāmī, tas ir mūsdienīgs vēstījums par ceļu uz savu iekšējo brīvību. Filmas varoņi, meklējot sevi, apšauba vispārpieņemtās vērtības un galu galā arī paši sevi. 

Foto: Režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrāde.

Kadri no Alises Zariņas filmas "Blakus"

Luīze (Anta Aizupe) un Kaspars (Āris Matesovičs) nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš - no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Filmas reklāmas rullītis.

Filmā skan grupu “Čipsis un Dullais”, “Singapūras satīns”, “The Bad Tones” un daudzu citu jauno mākslinieku mūzika, kas piestāv atšķirīgam, spilgtam kino, kur mati plīvo vējā un cilvēki saka, ko patiesībā domā. Sekot līdzi “Blakus” gaitām var sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Instagram”.

Anta Aizupe
Anta Aizupe Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu